ANNONS

Påskmunkar med citronfyllning

/

Nu nalkas påsken och vi kommer nog inte göra allt för stort spektakel av det. Lite ”vegosill”, en god paj och lite gummröra räcker gott. Appropå gott, något som kommer att bakas är dessa minimunkar med en vanilj- och citronkräm i. Gött är bara förnamnet.Efternamnet? Gottsson (ge oss det svenska humorpriset NU).

166077942_250494373426972_1715266653129382452_n

Till 20 små munkar behöver du:

  • 50g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havredryck
  • 25g jäst
  • 4,5dl vetemjöl
  • 2 msk olja (vi använder raps)
  • 2 msk socker +mer att rulla i
  • 2 msk maizena
  • 3 dl marsansås
  • 1 eko citron

Gör såhär:

  1. Smält margarinet och blanda med havremjölken. Se till att det är fingervarmt.
  2. Blanda med smulad jäst och socker i en bunke.
  3. Blanda ner oljan, bakpulver, majsstärkelsen och mjölet och blanda till en smidig deg. Låt jäsa i 60 min.
  4. Kavla ut degen till en cirka 2 cm tjock rektangen och stansa ut runda plattor och placera på en plåt. Låt jäsa i 20 min till.
  5. Blanda marsansås enligt instruktionen på förpackningen med din favoritväxtdryck. Rör ned zest från 1 citron och cirka 1 msk citronsaft. Spara lite zest till topping om du vill.
  6. Fritera munkarna i ca 2 minuter på ungefär 180 grader. Om de mycket fort får en djupbrun färg är oljan för varm och de riskerar att bli degiga i mitten. Lägg av dem på ett grillgaller och låt dem svalna.
  7. Häll ned socker i en påse och lägg ned ett par svalnade munkar i taget och skaka så att de täcks av ett jämnt lager socker.
  8. Gör ett hål i de luftiga munkarna med en kniv eller med spritsmunstycket och spritsa i cirka 1 tsk syrlig vaniljkräm.
  9. Toppa med citronzest.

165571192_140045121372188_1907163405449634880_n

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@veganskmatlada
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00