ANNONS

Vår favoritpotatis

/

Smårätter och snacks

,

Givet på vilket tapasbord som helst är ju en smarrig potatisrätt? Dessa är vår standarsvariant av potatisar som blir riktigt smörig och god inuti och krispig på ytan, egentligen skulle vi kunna skriva receptet “lägg in i ugn och glöm bort”, men vi ska försöka förfina det lite:

Till 4 tapasportioner behöver du:

  • 8 mellanstora potatisar

  • 4 msk olivolja

  • Salt, citronpeppar

  • 2 dl grönsaksbuljong (eller 2dl vatten och 1 tsk fond)

Gör såhär:

  1. Dela potatisen i kvartar och lägg på en plåt. Ringla över salt och peppar och lägg i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter.

  2. Öppna ugnen och häll i buljongen på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och rosta ytterligare 45 minuter.

  3. Servera med en god aioli eller en tomatsalsa.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@veganskmatlada
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00