ANNONS

Amaretto Iced Coffee

/

Lyssna på det här: Amaretto… but make it an efterrätt. Nej men den här drinken ÄR vår nya sommarfavorit. Söt, men ändå med en lite bitter ton från Amaretton. Mmmm-mmm.

183404104_510825603616295_7353427802117168540_n

Copyright 2021. All rights reserved.


Du behöver (1 drink)

  • Ca 1,5dl cold brew kaffe (men let’s be honest, kallt vanligt kaffe funkar också!)
  • 4-6cl Amaretto, vi använde Disarrono som är veganskt.
  • Is
  • En sked glass på toppen

Så lätt! Önskar du göra en variant utan alkohol är det ju gott med ”bara” iskaffe, men vill du ändå ha den lilla puffen av bitterhet skulle vi rekommendera några droppar bittermandelarom.

183006005_134296358723357_7298844924013522721_n
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Veckans luncher v18

/

Förra veckan skrev vi ett inlägg och visade veckans alla luncher för en av oss. Ett gäng vardagslurrar i all sin enkelhet, med målet att visa på lite bredd, kanske ge lite inspiration men framförallt visa något annat än de stickprov som kvalificerar sig till vårt instagramflöde. Vi kör en vecka till!

På söndagen fick Amelias pojkvän bestämma lunch som blev en utsökt pastasallad (hans ord) med tomat, gurka, majs, ost och Rhode Island-ish. Dagen efter villa han prompt ha samma men här sade kocken stopp och gjorde en variant med ugnsrostad potatis istället.

Processed with VSCO with al3 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Måndagens lunch blev alltså en potatissallad med persilja, tomat, gurka, rödlök och vegooost (violife mature cheddar). Till det raffsades en srirachamayo fram ur kylen. Gott!

Processed with VSCO with a6 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Tisdagen

bjöd på lika delar rester som snabblagade vardagsräddare. Picklad rödkål, rödlök, sallad, koriander och tomat togs ur matlådan i kylen och lades på en tortilla. Samtidigt slängdes en svart bönröra fram eftersom gårdagens middagstofu tagit slut.

Copyright 2021. All rights reserved.

Onsdag och mötesdag. Idag fanns inte mycket tid att laga lunch och inga rester låg i kylen. En varm macka med köpt pesto (den här), vegansk ost (den här), tomatpuré, senap, veganskt smör, salt och peppar blev räddaren! Ingen stor lunch så blev ett matigt mellis senare på eftermiddagen.

soppaochpannkakor

Torsdag är ju dagen för ärtsoppa och pannkakor. Det sa Amelias sambo när det serverades till middag på onsdagskvällen. Slutsatsen är väl egentligen att det kan ätas vilken dag som helst men visst kändes det extra festligt att duka upp det på lunchrasten idag. Vi fick ett bud var under onsdagen så vi hade citronmeliss hemma, vilket passade jättegott till drottningsylt och citron på pannkakorna. Det om skymtas i den gröna ärtsoppan är en klick pepparrotskräm.

Copyright 2021. All rights reserved.

Fredag. Another day another macka framför datorn. Igår åts en tallrik loaded hummus (typ såhär) till middag där delar av grönsakerna och hummusen blev kvar. Resultatet? En smörgås med hummus, spenat, sojamarinerad portabello, grillad aubergine, brända pinjenötter och färsk basilika. Det räckte till två stycken.

Vad säger vi om veckans luncher då? Med facit i hand tycker vi att den här veckan bjöd på många goda luncher trots få matlådor. Veckans festligaste? Definitivt torsdag.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Veckans luncher v17

/

Influencers (ja… vi kallade nog precis oss själva för influencers, hjälp!) har ofta en förmåga att dokumentera just de gånger som vardagen fått en guldkant. Ger det snyggt content? Ja. Ger det en lite skev bild av verkligheten? Också ja.

Matkreatörer och matlådevurmare som vi är tänkte vi att: Nu fotar vi våra (blev Emmas den här gångens) luncher i en veckas tid så ska ni se att det är nog varken väldigt mycket bättre eller sämre än medelsvenssons snittvecka. Lite ironiskt så avslutas det här inlägget med en lunch på ett SLOTT… that much for standardvecka –men ni fattar vad vi menar.

Processed with VSCO with a5 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Måndag: Resten av söndagskvällens pizza från närmaste pizzerian. Vegetariana utan ost är standardbeställningen där, och då lassas det alltid på ordentligt med toppings för att kompensera osten. Bea och pizzasallad till VAD ANNARS.

Processed with VSCO with a5 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Tisdag: Smördegspiroger fyllda med en portabello- och svart trumpetssvampsfyllning. Doppas i en kall sås med bland annat vitlök, kapris, rödlök och gurka. Tillbringade lurren med att ge feedback på en samarbetsvideo som Amelias kille redigerade åt oss <3

Processed with VSCO with a5 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Onsdag: Veckans godaste lurre? Ah, tror det. Blev nudlar efter DETTA recept. Pluspoäng för matlåda kanske?

Processed with VSCO with a5 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Torsdag: Asså HAHA detta ser för deppigt ut. Inte den sexigaste sopp-looken -im aware. Testlagade ett recept och det blev faktiskt SÅ gott, men får jobba lite på looken innan vi publicerar det tror vi…

Processed with VSCO with a5 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Fredag: Här har vi bytt matbordet och datorn framför stärkt duk och slottsmiljö. NOT BAD. Blev tomatsoppa på Rånäs Slott (kommer inlägg om vår vistelse där framöver), den var god! Notera gärna de små gulliga behållarna för vegosmör och färsk*st i bakgrunden.

Vad äter du till lunch i veckorna?

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00