Supertrendigt helgtips, Hummertacos!

Restaurangen Kommendörens signaturrätt är Hummertacos. Här kommer recept på hur du kan göra egna.

hummertacos
Gott, fräscht och superlyxigt att starta festen eller middagen med! Hummertacos med avokadosalsa och picklad rödlök. Du behöver, 1 färsk kokad hummer, 8 Santa Maria soft taco tortilla, 1 dl rapsolja (till stekning), 1/2 hackad mango (fryst går också bra). Blanda ihop alla ingredienserna till avokadosalsa. Mosa grovt med gaffel 2 avokado. Blanda ihop med 1 liten vitlök (riven), 1 dl grön paprika (finhackad), 8 gula och röda cocktailtomater (finhackade), 1 mild röd chili (urkärnad och finhackad), 1 kruka koriander (halva krukan stjälkar och blad finskuren och 16 blad plockade till dekoration), 1 lime (rivet skal och halva saften), salt och peppar. Gör den snabbpicklad rödkålen. Lägg 2 1/2 dl tunt skivad rödkål och 1/2 gul lök (tunt skivad) lök i en skål och tillsätt saften av en citron. Låt dra svalt i cirka 10 minuter tills kålen och löken blivit rosa. Häll av saften och smaksätt med ca 1/2 tsk salt och 1 msk olivolja. Smaka av. Rensa under tiden 1 hummer och ta vara på köttet, hacka i stora bitar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek 8 Santa Maria soft taco tortilla tills de är lätt gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och vik dem försiktigt på mitten. Låt dem svalna liggandes på ena sidan så att de ”stelnar” som ett tacobröd. Lägg lite salsa i botten på varje bröd, toppa med två bitar hummer, lite mango och en klick rödkål. Avsluta med några droppar lime och ett blad koriander. Eller besök Kommendören på Kommendörsgatan 7, och starta med en av deras hummertacos.

LOADING..