Inlägget innehåller annonslänkar

Picklad morot med ingefära

Jag delade tidigare med mig av picklad rödlök med äppelcidervinäger och björksocker, vilket ni älskade! Här kommer en kompis, picklad morot med ingefära, mums! Så enkelt och gott tillbehör 😀

INGREDIENSER
2 morötter
2dlvatten
1dlättika/äppelcidervinäger
2-3 msk björksocker
ev liten bit färsk skalad ingefära

GÖR SÅ HÄR


1.  Skrubba moroten och skiva den sedan tunt mha en mandolin eller potatisskalare


2. Lägg moroten i en glasburk eller matlåda


3. Blanda vatten, ättika och björksocker i en kastrull, värm tills sockret har löst upp sig.


4. Häll vätskan över morötterna direkt om du vill du äta dessa inom en halvtimme. Annars kan du låta vätskan svalna något innan du häller den över morötterna. Gillar du smaken av ingefära kan du nu även lägga ner en liten bit i glasburken.


5. Låt stå och dra i kylen i minst 2 timmar.


6. Förvara alltid i kylen och servera till allt möjligt, mums! 🙂

Den här inläggningen håller ca 1-2 veckor, i vår familj är det inget problem då den tar slut snabbare än så 🙂
Hoppas du gillar det!
Kram Jenny