ANNONS

Belugabolognese med soltorkade tomater

/

Det här en av mina favorit rätter som jag väldigt ofta, jag brukar variera kryddningen och ibland slänga ner lite grönsaker, se mitt andra recept här. Den här gången använde jag mig av soltorkade tomater och oregano samt en skvätt balsamvinäger, de tillförde så god syra och höjde den här rätten ytterligare 😀 Ni måste prova detta!

belugabolognese

På bilden har jag linspasta från garant, men ni kan ta den pastan ni vill 🙂

belugabolognese med tomater

Hur gott?!?

belugabolognese med soltorkadetomater

INGREDIENSER
2 dl okokta belugalinser
1 gul lök
1 grön chili
4 vitlöksklyftor
390 g passerade tomater
6 st soltorkade tomater
1 msk tamarisoja
1 msk balsamvinäger
0,5-1 msk lantbuljong el grönsaksbuljong
1,5 msk torkad oregano
2 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Koka linserna enligt anvisning.
2. Hacka lök, vitlök, chili och fräs i en stekpanna eller gryta.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och kör lite med en stavmixer.
4. Servera tillsammans med valfri pasta. På bilden är det en glutenfri linspasta.
5. Toppa med näringsjäst eller riven ost.

/Kram Jenny

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00