ANNONS

Glutenfritt bröd med linser och frön

/

Mums! Andra gången jag gjorde detta bröd nu, åh så gott! 😀 I detta bröd har jag utgått från Jenny kesobröd som både ni och vi gillar så mycket, det är i princip samma fast att jag bytt ut keso mot linser samt tillsatt lite fiberhusk, gojibär och havremjölk. Perfekt för dig som vill hålla dig från mejerier! Vill du ha ett vegansk bröd likande detta så spana in ett bröd som är för bra för att vara sant

INGREDIENSER 
4 ägg
0,75 dl röda linser
0,5 dl linfrön el chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,25 dl gojibär (kan uteslutas eller bytas ut mot russin)
0,5 dl havremjölk
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk brödkryddor

GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 170 grader (varmluft)
2. Koka 0,75 dl röda linser
3. Vispa äggen fluffiga, ca 3 min med elvisp. Tillsätt havremjölk och linser.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner i äggen, blanda runt försiktigt men ändå snabbt. Låt stå i ca 15 min.
5. Klä in en form i bakplåtspapper och häll över smeten i formen.
6. Toppa brödet med solrosfrön eller sesamfrön.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
8. Ta ut och låt det svalna lite innan du skär upp det.

Tips!
Det blir väldigt fint att blanda svarta och vita sesamfrön att ha på toppen istället för solrosfrön. Du kan frysa in brödet och sedan ta fram och rosta!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@superfoodsweden
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00