ANNONS

Krispiga morots- och kikärtsbiffar

/

Hej på er! Detta recept är ett förenklat recept från: Vegetariska morots- och kikärtsbiffar. Jag har helt enkelt plockat bort några ingredienser samt bytt ut cashewnötter mot solrosfrön, blir lite billigare! Jag har också minimerat användningar av bunkar osv så det enda som behövs är en matberedare 🙂 Jag har inte hunnit testa dem med chiaägg ännu men skulle tro att det kommer gå jättebra.

Kika in den här listan för att se vilken matberedare vi använder! 🙂

morotsbiffar

11 normalstora biffar

INGREDIENSER 
380 g (230 g avrunnen vikt) kikärtor
260 g morot
2 dl solrosfrön
1 liten gullök
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk torkad persilja
0,5 tsk paprikakrydda
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk himalaya salt

GÖR SÅHÄR 
1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär morötterna i mindre bitar och kör i matberedaren tills de är söndermixade, tänk krossade i små bitar (du kommer mixa mer efter detta så mixa dem inte för mycket, hellre att du mixar för lite i detta läge).
2. Tillsätt solrosfröna och mixa lite till så det blandas. Tillsätt sedan kikärtor, kryddor, pressad vitlök och ägg.
3. Mixa till en lite tjockare smet, det ska gå att forma den men samma sak här, mixa inte för mycket för då blir det bara mos. Stanna mixern lite då och då och peta ner från kanterna.
4. Finhacka gullöken och blanda ner i mixern, du behöver inte mixa ner den utan rör runt istället.
5. Forma till biffar och stek i kokosolja så de får en fin gyllenbrun yta. Ställ in dem i ugnen i ca 7 min och låt dem bli varm i mitten.

Tips!
Vill du se till att få lite mer tuggmotstånd i mitten så kan du mixa solrosfröna för sig själv och sedan plocka bort dem och tillsätta dem senare. Se till också att du inte mixar morötterna för mycket, dock måste smeten kunna hålla ihop så du kan inte mixa dem för lite heller, haha, en balansgång. Om du är osäker på om du mixat för lite så kan du teststeka en biff och se hur det blir.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00