ANNONS

Grönsakspaj med fetaost och soltorkade tomater

/

Ny vecka och nytt vegetariskt recept! Igår trollade vi ihop en vegetarisk grönsakspaj med fetaost och soltorkade tomater. Vi har sånt suveränt grundrecept på pajskal som innehåller endast sesamfrön, kokosolja, mandelmjöl, fiberhusk, ägg och salt. Hur bra som helst! Snart kommer en ny (rolig) matfilm, håll utkik på vår youtube kanal eller instagram, hehe!

linnea-jenny superfood
paj superfoodsweden
Linnea Jenny superfood

Ingredienser
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalde sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
40 g kokosolja/smör
0,25 tsk himalayasalt

Fyllning 
250 g broccoli
0,5 (400g) blomkålshuvud
2 morötter
1 purjolök
10 soltorkade tomater
300 g feta ost (150 g i och 150 g ovanpå)
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1,5 tsk torkad basilika
1,5 tsk torkad oregano

Äggstanning
3 ägg
2-3 dl kokosmjölk

Gör såhär
1. Smält kokosoljan/smör till pajdegen, låt det svalna lite och blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till pajdegen.
2. Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet 10-12 min på 175 grader.
3. Höj temperaturen till 200 grader.
4. Skala och hacka purjolöken och stek på medelhög värme.
5. Hacka grönsakerna och den soltorkade tomaten
6. Vispa ihop äggstanningen och blanda ihop med grönsakerna
7. Fyll pajskalet och toppa med fetaost. Grädda i ca 35 min.
7. På med rädisor och ärtskott innan servering!
8. Njut!

Tips!
Ha lite blöta fingrar när du trycker ut pajdegen, då går det mycket lättare.

/Kramar från oss

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00