ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Ett bröd som är för bra för att vara sant

/

Se hit! Ett veganskt och glutenfritt superbröd! Efter hormonutbildningen delade Marianne med sig av sina bästa recept, ett av dem var det här brödet som finns på healthaholic.se.

De flesta som äter bröd äter det för att det är gott, men bakar du det här eller någon annan av våra glutenfria bröd kan du äta det både för och det är gott och sjukt nyttigt! Det här brödet är proppfullt protein, bra fetter, mineraler och fibrer. Smöret som skymtas på bilden är också helt fritt från tillsatser, recept hittar du här: bredbart smör.

Brödet är väldigt gott att rosta och går även bra att frysa i skivor!

Uppdaterat recept 25 feb 2019.

INGREDIENSER 
2,5 dl solroskärnor
1,25 dl linfrön
1,25 dl hasselnötter(eller mandlar)
3,5 dl havregryn
2 msk chiafrön
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk honung (jag uteslöt sötning och det blev supergott ändå)
3 msk smält kokosolja
4 dl vatten

GÖR SÅHÄR 
1. Blanda alla torra ingredienser
2. Smält kokosoljan och blanda ihop det med honungen och vattnet.
3. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör ihop ordentligt.
4. Häll smeten i en brödform och jämna till ytan med baksidan av en slev.
5. Låt brödet vila i rumstemperatur i 2 minst två timmar, över dagen eller över natten.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Baka brödet i 20 minuter, ta ut det och lyft ur brödet ur formen (lossa sidorna med hjälp av en vass kniv). 8.Vänd brödet så att undersidan är uppåt och lägg det på ett galler och baka i ytterligare 30-40 minuter i mitten av ugnen.
9. Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låta ihåligt när du knackar på det.
10. Låt svalna helt och hållet (du klarar det) innan du skär i det.

/Jenny

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00