ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Glutenfritt kesobröd

/

Under alla år jag har bloggat så har det här brödet varit på bloggens topplista månad efter månad, wiiho! Det är även en av mina egna favoritrecept så jag tänkte att det är dags att förnya bilderna till receptet nu. Om du inte har testat det tidigare så kan du göra det nu 🙂 Tidigare inlägg: kesobröd med plommonmarmelad.

glutenfritt-kesobrod

De absolut bästa är att skära brödet i skivor och lägga i frysen för att det ska hålla länge. Ta sedan fram brödskivor och ROSTA när du ska äta det, de blir så himla gott 🙂 Vill du försöka hålla nere på mejeriprodukterna eller byta ut keson så kan du spana in glutenfritt bröd med linser och frön.

kesobrod-glutenfritt

INGREDIENSER
4 ägg
250 gram keso
0,5 dl linfrön el chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl eller havremjöl 
1 tsk bakpulver
salt
(ev lite brödkryddor)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader
2.  Blanda ihop eller kör samtliga ingredienser lite snabbt i en matberedare och häll sedan smeten i en brödform med bakplåtspapper.
3. Toppa med pumpafrön och lite salt
4. Grädda i ugnen i ca 60 minuter
5. Klart!

Tips!
När du använder bakplåtspapper i brödformen slipper brödet fastna i formen när det är klart.

Jag brukar variera mina frön i brödet. Tänk bara att det ska vara 2 dl frön i brödet så kan du ta de frön du har hemma.

/Jenny

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Rosa smoothie med granatäpple

/

Det är dags för att göra en ny rosa smoothie! Egentligen behöver man bara två smoothie i livet, en rosa och en grön! Den rosa gör ja ofta varianter av men basen bukar vara hallon, banan, citron, ingefära och sedan varierar jag vätskan mellan rödbetsjuice, granatäppeljuice eller havremjölk. Jag brukar även gömma lite fryst blomkål i mina rosa smoothies 🙂

smoothe-rosa-redigerad

Den här gången blev det med granatäpple! Sanningen är dock att jag aldrig vill mixa mina granatäppelkärnor då jag älskar att äta dem som de är, föredrar istället att toppa min smoothie med dessa 😀 Däremot händer det att jag köper grnanatäppeljuice och då är det såå gott att använda juicen som vätska i en rosa smoothie 🙂

smoothie-rosa-redigerad

Efter jag tog dessa bilder kom Milo och högg in, ett mingelbord serverat i hans storlek ;D

DSC_0959-2

INGREDIENSER
2 dl frysta hallon
1 ekologisk banan
0,75 dl grnanatäppeljuice (eller 0,5 dl granatäppelkärnor + o,5 dl vatten)
1 msk citronsaft
En bit ingefära
(göm lite fryst blomkål i smoothien om du behöver få i dig mer grönsaker eller gömma dem för dina barn eller din man, hehe )

GÖR SÅ HÄR
Mixa ihop och njut 🙂

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Inlägget innehåller annonslänkar

Rostade cashewnötter

/

Sjukt goda nötter! Tanken var att jag skulle toppa min soppa med dessa cashewnötter men jag hann knappt fota dem innan jag åt upp halva skålen, haha! 

cashewnotter-rostade

Åh, blir sugen på dessa igen nu i skrivande stund, ska nog göra en laddning ikväll, du med? 😀

rostade-cashewnotter

INGREDINSER
3 dl cashewnötter
2 msk smakfri kokosolja
1 msk yaconsirap (funkar med honung också)
1 tsk paprikapulver
1-1,5 tsk salt
3 krm chilipulver

GÖR SÅ HÄR
1. Smält kokosoljan försiktigt och blanda sedan med kryddorna och sirapen.
2. Blanda i nötterna i kryddblandningen och fördela på en plåt
3. Rosta i mitten av ungen i ca 8 minuter på 200 grader.

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00