Juni 1 år och hemligheten bakom en god pastasallad

Igår fyllde min lilla Junitjej 1 år. Otroligt att det här gått ett helt år redan! Vi bjöd hem familjerna och åt enkel men god mat samt fikade tårta, samt fruktfat med jordgubbar och melon, ananas och choklad.

Ja vi åt pastasallad igen för jag får så mycket beröm om den(?). Den går snabbt att göra, räcker till många och är enkel att göra både glutenfri och vegetarisk då kycklingen serveras bredvid. Tänkte att det finns ju inte så mycket mer att skriva än det, så trillar roligaste meddelandet in ikväll, i vår famlijechatt:

Så, vänner därute,  kom ihåg att krydda salladen och grönsakerna som vilken mat som helst! All mat blir godare med smak 🙂 Även solen har fläckar, jag brukar oftast göra egen vinägrett eller marinad till salladen för att undvika onödiga e-nummer men ibland sker det fusk, som igår när tiden är knapp och jag har en asgod marinad färdig i kylen till oliverna som bara väntar på att få hoppa ner i salladen 😉

Ser ni även att jag dekorerade salladen med Rädiserosor- Dekorera med rosor av rädisor , här kan du läsa om hur enkelt du får dekorativa rädisor i salladen 🙂

Detta ligger i min salladsskål:

Ca 15 personer

INGREDIENSER
200 g småbladsmix
1,5 gurka
1 knippe rädisor, hälften strimlade + hälften som Rädiserosor
0,5 vattenmelon
1,5 burk grillade oliver i marinad (se bild ovan)
300 g salladsost
1 kg skruvpasta

På sidan om:
1,5 kilo marinerad och grillad kyckling.
Salladsdressing på majonnäs, crempa, vitlök, dejonsenap, vitvinsvinäger, tryffelolja, örtsalt och svartpeppar. Vill ni ha bild och exakt recept?

Kramar

Rädiserosor – Dekorera med rosor av rädisor

Oftast toppar jag mina större sallader med gurksnurror för att få dem dekorativa men denna gång blev det rädisrosor. Jag tycker det är så vackert och nu på dotterns 1 års kalas passade det lite extra bra med rosor. Jag ville att temat på Juni’s kalas skulle vara lite rosa, blommigt och somrigt och det är ju detaljerna som gör skillnaden. Så sant 🙂

Kommer aldrig glömma att det var underbara systrarna Eisenman som visade mig det här knepet när vi gemensamt skapade en ostbricka för Gruyere.

Det ändå du behöver är rädisor, en kniv och kallt vatten. Såå nu kör vi 🙂

GÖR SÅ HÄR
1. Ansa rädisan och skär sedan två kryss från toppen ner mot botten. Anpassa snitten (kryssen) i rädisan efter hur utslagna blommor du vill ha. Långa snitt ger helt utslagna blommor.

2. Lägg rädisorna i vatten och efter ca 1-2 timmar bör de ha slagit ut.

Hoppas ni gillade det här tipset!
Kram på er