ANNONS

Michael 30 år – Utekalas

/

Igår fyllde min andra halva 30 år! Helt sjukt, vi träffades som 17 åringar och nu firar vi in livet som 30 åringar tillsammans! Jag fixade ett ute-kalas för honom där närmsta familj och vänner kom och överraskade. Micke blev minst sagt överraskad och jag är väldigt nöjd över att det här kalaset blev så lyckat och MYSIGT trots att vi var utomhus i 3 timmar! 🙂

DSC_1900

Kalaset började med lilla familjen redan på morgonen

DSC_1910

Milo hjälper pappa med presenterna, han fick bla en fotobok från önskefoto med hela vår kälekshistora, tänker att den kommer vara underbar att bläddra tillbaka i när vi blir äldre 🙂

DSC_1905

Lilleman sköter volymen ;D

DSC_1930

På eftermiddagen åkte Micke på bandy-träning och vi förvandlade vår uteplats till världens mysigare ställe. Upp med parasollet, ut med kuddar, dynor, plädar, ljus, ballonger och värmelampa.

DSC_1918

Titta vad mysigt 😀
Vi bjöd på grillad hamburgare (Mickes favorit-rätt sen barnsben) och svärmor fixade tårta. Fixade också tryffelmajo, cole slaw, salsa och picklad rödlök. De två sistnämnda stod såklart kvar i kylskåpet imorse, hahah såå typiskt! Jaja ändå en väldigt lyckad kväll om det enda som går snett är att löken står kvar i kylskåpet!

DSC_1938

Liten del av familjen!

DSC_1919

Mormor, Milo och Goa grannen 🙂

micke

Jag tror vi alla blev nöjda och trötta efter ett trevligt tisdagsfirande. Nu ska jag försöka samla nya krafter till min lillebror som fyller 20 år på söndag,  vi hörs förhoppningsvis med ett nytt recept innan dess!

Kram på er <3

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Marinerad Kyckling

/

Hej på er 🙂

År 2013 började jag med Meat Free Monday och delade alltid ett vegetarisk recept i veckan för att uppmana alla till att äta vegetariskt en dag i veckan. Nu delar jag i princip bara vegetariska recept för att jag vet att både ni och jag gillar det. MEN de här inägget är från 2016 har ALLTID varit med på topplistan. Så nu undrar jag, är det uppskattat med animaliska inslag också? Jag själv äter det då och då eftersom jag mår bra av det och tycker det är himla gott, men jag har minskat rejält för att jag vill värna om vår planet och det finns ju massor av goda alternativ. Min fråga är alltså: Ska jag dela de tillfällena jag äter animaliskt med er eller inte?


För att få kycklingen så safitg och smakrik som möjligt tycker jag att det bästa sättet är att lägga den i marinad (helst över natten), steka en rejäl yta, inte så den blir bränd men det ska synas lixom och sedan låta den bli klar i ugnen. Receptet nedan blir precis så! Mums!

Här har jag gjort en lista på röror som jag tycker passar superbra tillsammans med kycklingen: 3 röror som passar utmärkt till marinerad kyckling. Kom ihåg att servera med en underbar sallad också, inspiration till det hittar du i vår kategori sallad

kyckling-kycklingfile-paleo
kyckling-paleo-lchf


Ingredienser
2 kg kyckling
1,5 dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 tsk svartpeppar
saften från 0,5 citron

Gör såhär
1. Rör eller vispa ihop alla ingredienser förutom kycklingen i en bunke.
2. Lägg kycklingfileérna i bunken och se till så det är marinad överallt. Låt stå i kylen över natten om det är möjligt.
3. Stek kycklingen på relativt hög värme så den får fin yta, låt den sedan bli klar i ugnen, 15-20 min på 175 grader.

Tips!
Om du inte har tid att vänta flera timmar så går det bra att tillaga kycklingen direkt efter du lagt den i marinad, du kan tänka på att krydda lite extra bara.

/Linnea

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Inlägget innehåller annonslänkar

Februari – 2021

/

Februari har nu passerat. Det största som hände denna månad är nog att vår lilla pojk har gått och blivit en förskolegrabb. Inskolningen gick jättebra, så nu hoppas vi att det håller i sig 🙂

DSC_1244-2

Hemma i huset har vi gjort en total make over i sovrummet. Tidigare hade vi allting målat i vitt med gråa detaljer. Tanken var att vi bara skulle addera lite färg så det skulle kännas mer ombonat. Det blev istället petrolblå mönstrad tapet (galet för att vara mig)!! Den gråa sängen och gardinerna har vi haft hela tiden men vi fyndade lite nya detaljer i terrakotta/roströd från Mio-rean. Åhh vi är så nöjda fast vi inte ens är klara.

sovrummet

Nu ska vi bara få upp lite tavlor som vi har sedan tidigare men behöver fixa en sänggavel och en matta.  Jag har spanat in den här: grå/blå mysiga mattan, vad tror ni om den? Ge mig gärna tips på sänggavel, skulle vara kul något DIY-tips 🙂 Tänkte även gå på loppis och leta sänglampor!

tavla

Det här tavlan är favoriten sen 12 år tillbaka 🙂 Fick den i studentpresent av farbröderna!
Tapeten finns även i grönt, så fin! Du hittar den HÄR (klick)

Månadens populäraste inlägg

Instagram

Visade tidigare i story hur enkelt det här brödet är att slänga ihop.  Har du testat? 😀 Om inte, gör en laddning idag så har du ett gott och näringsriktbröd hemma.

Jag skivar alltid upp brödet och fryser in för bästa hållbarhet, tar sedan ut en skiva och rostar när jag vill ha 🙂 Mums!

Recept: Glutenfritt och näringsrikt bröd

glutenfritt-brod

Facebook

Recept: Glutenfritt pajskal

Pajskal

Kram Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00