Vin och Gastrologik!

Förra veckan var jag på en vinlunch på Gastrologik som vinmärket Stoneleigh anordnade. En lyxig 4-rätters med matchande viner till.
Gastrologik är en av stans lyxigaste restauranger och jag hade aldrig ätit här tidigare, så jag blev mycket glad när inbjudan kom.
Även när vi fick träffa vinmakaren för Stoneleigh från Nya Zeeland – Jamie Marefell. Det är alltid så inspirerande att träffa vinmakare som berättar om vinerna och vingården.

Innan lunchen blev vi serverade kycklinglever med äpple och maräng. Till det ett smarrigt bubbel som heter Rapaura Series från 2008.
Till förrätt åt vi råräka från smögen med olika matchande Sauvignon Blanc.
Sen blev det röding med mjölksyrade grönsaker och gran. Till det ett riktigt bra Chardonnay från 2016 som finns på bilden nedan.
Efter det blev det pärlhöna med ett Pinot Noir. Wow vad bra! Maten, vinet och matchningen <3 Vinet Rapaura Series från 2015 fick alla vid bordet att lysa.

Är du också sugen på att testa Gastrologik men inte att lägga en förmögenhet på mat? Då kan jag tipsa om deras bakfika Speceriet. Här hittar du Stockholms kanske bästa lunch på vardagar för 145 kr (eller 115 kr för att ta med).

Trevlig helg!

fullsizeoutput_1e1b
fullsizeoutput_1e1d
fullsizeoutput_1e1e
fullsizeoutput_1e1f
IMG_3731
IMG_3753

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..