Vilken vecka! En kort summering kommer här…

Det har varit en händelserik restaurangvecka den här veckan! Många härliga besök på både nya och gamla ställen. Här kommer en kort summering av veckan som gått.

Ny meny på Fotografiska
I måndags testade jag den nya middagsmenyn på Fotografiska. Maten var helt fantastisk!! Det var länge sen jag åt så goda och vällagade rätter från växtriket.
På Fotografiska är det vegetariska i fokus, men det går att lägga till kött och fisk som tillbehör. Testa pastan gjord på rotselleri med svarta vinbär och vild svamp – du kommer inte bli besviken.

fullsizeoutput_143c
fullsizeoutput_143d

Mama
I tisdags åt jag middag på Mama i Teatern Skanstull, ett rotiserrie med kött som rostas på snurrande spett. Köttet rostas i timmar för att sedan serveras med olika sorters bröd, fräscha grönsaker och dippsåser. På menyn finns bland annat kyckling, högrev och italiensk porchetta. Deras caesarsallad är kanske den godaste i stan! Förutom all den goda maten har Mama ett brett utbud av drycker – nypressade juicer, biodynamisk viner och andra spännande drycker från småskalig producenter.

DSCF6072
fullsizeoutput_143b

Nyöppning TAKO
I lördags öppnade dörrarna till en ny restaurang som heter TAKO. Jag var där i onsdags på presslunch och testade igenom flera rätter på menyn. Det nya stället ligger vägg-i-vägg med Vassa Eggen och drivs av personer med bra koll på mat, dryck och fest. TAKO erbjuder asiatisk mat i en skön och mystisk miljö. Restaurangen kommer ha öppet sent och ta emot sista middagsbeställningen vid 01. Både maten och miljö var grym! Perfekt ställe att gå till om man vill äta och komma i bra stämning inför en kväll på stan, eller om man bara vill äta god mat på en restaurang med lite drag. Missa inte deras pulpo, en av de godare jag har ätit!
På bilden ser du mig och Oliver som har kontot Sthlmfoodie på Instagram.

fullsizeoutput_143e
fullsizeoutput_1442
DSCF6297

Växthuset middag
Senare på onsdagen åt jag middag på Växthuset som är Trädgården och Under Brons veganska restaurang. Det här stället är SÅ bra! Alla borde gå hit. Jag blev såld redan vid den mystiska ingången som leder in till restaurangen. När man sedan kommer in till restaurangen känns det som att befinna sig i en cool lägenhet på en klubb i Berlin. Trendigt, snyggt och avskalat med en varm hemma-hos-känsla. Och för att inte tala om maten… Oj vilken meny! Magiska rätter från början till slut. Här vill jag slå ett slag för att testa förrätt, varmrätt och efterrätt.

DSCF6355
DSCF6368

Sveriges svåraste Matkasse
Under hela fredagen lagade jag Sveriges svåraste matkasse. Wow vilken dag! Under ca 9 h lagade jag en matkasse framtagen av Stockholm Gas. Vill du läsa mer om det kan du kolla inläggen nedan. Har du massa tid över och vill spana in allt kan du kolla här.

Brunch TAK
Ett av min favoritställen TAK började med brunch i lördags. Temaki Bonanza där du gör din egen temaki fylld med ris, kött, fisk, grönsaker, rom och annat smarrigt. Det är inte bara en ny rolig variant på brunch (som inte finns på något annat ställe) här har du även Stockholms finaste utsikt! Brunchen kostar 295 kr och kommer vara varje lördag framöver.

DSCF6400
DSCF6402

LOADING..