Tre restauranger du inte vill missa!

Tre av Stockholms vackraste och trevligaste restauranger hittar du på Kungliga Operan i Stockholm – Brasseriet, Strömterrassen och Guldterrassen.
Två av restaurangerna öppnar upp under sommaren och en har öppet året om.

Brasseriet ligger mot slottet och har en stor servering både ute och inne. Det här är den restaurangen som har öppet året om.  Under sommaren serveras några varmrätter från barmenyn. Priset ligger på 165-260 kr för en varmrätt. Maten är riktigt god och lokalen är helt fantastisk! Många tror att Brasseriet är ett ställe för fine dining, men icke. Hit passar det att gå varje gång man vill gå ut och äta i den här prisklassen.

Strömterrassen ligger en trappa upp med samma vackra utsikt över slottet. Här serveras en meny av grillade skaldjur, hamburgare och vegetariska rätter. Priset för en varmrätt ligger på mellan 225-375 kr. Framåt sena kvällen på fredagar och lördagar blir det sommarklubb på terrassen.

Guldterrassen som är deras andra sommarresturang ligger på en av operans terrasser med utsikt över Gustav Adolfs Torg. Att kliva ut på den här restaurangen känns som att befinna sig på ett slott i Italien – wow vilket ställe! Menyn består av smårätter med smaker från Medelhavet. För att bli mätt rekommenderas minst två rätter, priset ligger på ca 50-115 kr/rätt. Här blir det också DJs och skön After Work under helgen.

Jag kan varmt rekommendera att gå hit och äta eller dricka drinkar. Eller bara gå in och kika, de här restaurangerna måste upplevas!

IMG_2525

Röding på Brasseriet. 

LOADING..