Romantiska restauranger till alla hjärtans dag

Här kommer tips på romantiska restauranger inför alla hjärtans dag. 

Duck & Crab
Litet, personligt, mysigt och trendigt på samma gång – det är Duck & Crab. Drivs av två kockar med stor kärlek till mat och dryck som genomsyrar hela stället. Restaurangen är uppdelad ett rum, ett kök och en hemlig gömma en trappa ned. Första rummet är rosa och lite romantiskt med insyn i köket. I köket finns ett bord bakom disken, här sitter du i ljuset mellan kocken och alla andra gäster. En trappa ned, vid motsatt håll mot toaletterna finns ett litet och dolt rum. Perfekt för dig som vill gå på en middagsdejt och äta i ett privat rum och inte bli upptäkt. 

Delikatessen Bar & Bistro
En av Södermalms snyggaste restauranger! Ligger i en gammal brandstation tillsammans med Bar Hommage som är en av Stockholms mest prisade barer. Delikatessen Bar & Bistro har en typisk bistrokänsla – romantiskt med schackrutigt golv och tända ljus på borden. För den perfekta romantiska kvällen kan du avsluta med en drink på Bar Hommage för att sedan promenera upp till Maria Berget och kolla på utsikten över Stockholm.

Vina
Liten och trendig vinbar runt hörnet från Nytorget. Trots en trendig vibe har Vina en hög mysfaktor och är det perfekta dejtingstället. Här sitter du bland tända ljus i en itim miljö. Är du rädd att springa in någon är det här kanske inte rätt ställe.
Som det går att höra på namnet är vinerna grejen här, men öl, alkoholfritt och mat finns också på menyn.

Gamla Amsterdam
Ost- och vinpärla på Södermalm! Gamla Amsterdam är en familjeägd ostbutik med en liten servering av mat och dryck. Här finns ostar från golv till tak med matchande dryck till. Det går inte att boka bord, så häng på låset vid öppning! Fönsterborden med utsikt mot Hornsgatan skulle jag hugga om jag var föst på plats.

Wijnas Ost & Vinkällare
En annan vinbar på en annan adress, i en annan stadsdel. Wijnas Ost & Vinkällare hittar du ett stenkast från Kungsholms Torg. Romantiskt, god mat med perfekt matchade viner – en vinbar kan sällan slå fel, förutsatt att ditt sällskap gillar viner.  

Carousel
Stort ställe vid den Kungliga Operan. Den här restaurangen är stor, snygg och har en avslappnad stämning. Här kan du hitta konstutställning på väggarna och livemusik under vissa dagar. Restaurangen drivs av två kända krögare med lång erfarenhet inom krogbranschen, så matmässigt lär du inte bli besviken. Vill du toppa en romantisk kväll så ligger Operan 30 sekunder bort, så varför inte avsluta med en opera eller balett?

Pastis
Stockholms mysigaste kvarterskrog. Den här lilla pärlan ligger i Gamla Stan med utsikt över Köpmantorget. Här serveras fantastisk fransk husmanskost och goda viner. Råbiffen rekommenderas till alla köttälskare, en av de godaste i stan. Det är ett populärt ställe med få sittplatser så glöm inte att boka bord i god tid.

La Vecchia Signora
La Vecchia Signora är en av Stockholms populäraste italienare, här är det är enkelt att komma i riktig Lady och Lufsen-stämning. Maten är klassisk och menyn innehåller bland annat pasta i alla dess former. Ta en promenad från restaurangen till Slussen via Katarinavägen och njut av Stockholmsutsikten för att få en perfekt avslutning på kvällen.

Fototgrafiska
Fotografiska är en prisbelönt restaurang med Stocksholms kanske vackraste utsikt. Fokus ligger på fräscha och säsongsbaserade rätter med det gröna i fokus. Genom stora panoramafönster har restaurangen utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården, Skeppsholmen och Gamla stan. Nu på sommaren öppnar de upp grillen på uteserveringen. Börja med en fotoutställning och avsluta med en bit mat och njut av utsikten.

Le Rouge
En annan pärla i Gamla Stan är restaurang Le Rouge. Det här stället ligger alltid top of mind hos folk när det kommer till romantiska ställen. Atmosfären här är filmisk – tänk ett lekfullt Moulin Rouge med mycket rött och sammet. Restaurangen drivs av Bockholmsgruppen som har andra ställen som Nybrogatan 38 och Nytorget 6 – en god kvalitetsstämpel

img_9890

Bild på ost och vin från Gamla Amsterdam.

LOADING..