Restaurangtips till alla som gillar kryddig och smakrik mat

Jag har tipsat om den här restaurangen tidigare, men vill verkligen göra det igen. Muskot Kök & Bar, en pärla i Stockholm när det kommer till bengalisk mat!

Första gången jag var här åt jag lunch, som jag verkligen gillade. Så jag kände att det var dags att komma tillbaka och äta middag. Lunchen är mycket prisvärd och bra, sallad, mango lassi m.m. ingår i lunchpriset. Men middag är ändå en annan upplevelse, det finns mer att välja mellan, rätterna tillagas med lite mer kärlek och man kan sitta längre och njuta av maten.

Middagsmenyn är lång och erbjuder allt från klassiska bengaliska rätter till mer festliga alternativ. Eftersom jag varken har koll på bengalisk husman eller bengalisk festmat så är allt lika spännande. Vi beställde in olika rätter och delade i sällskapet. Kan rekommendera att göra samma eller att du beställer en Thali, då får du lite av varje.

Det finns ett mycket bra utbud för vegetarianer, Stockholms vegetarianer och köttätare. Allt lagas från grunden och är glutenfritt, utom Naan-brödet. Men det finns ett glutenfritt bröd också (på bilden nedan). 

Du hittar Muskot Kök & Bar vid Vanadisplan i Vasastan. Restaurangen har öppet för både lunch och middag. Nu på sommaren kan du ta plats på uteserveringen.
Kolla in menyn och mer info här.

LOADING..