Mysigaste stället på Södermalm

På Hornsgatan 39 ligger Gamla Amsterdam. Det här kan vara det mysigaste stället på Södermalm. Gamla Amsterdam är en ostbutik och en ostbar, drömmen för alla ostälskare! Butiken har funnits i 8 år och baren öppnade i oktober förra året.

När man kliver in möts man av en fantastisk ostdoft. Ostar är staplade från golv till tak. Först kommer den mysiga lilla bardelen med plats för ca 12 sittande gäster, längst in i lokalen ligger ostdisken.

Börja med att provsmaka alla ostar som är framdukade, det finns alla möjliga sorter. De som jobbar här brinner verkligen för ost och dryck, så låt dem inspirera dig.

När du har testat igenom ostarna kan du beställa. Menyn innehåller inte bara ostbricka, det finns massa härligheter att beställa som getostsallad, soppa, smörrebröd och grillade mackor. Allt med ost på såklart. Populärast är parmesansoppan med varma körsbärstomater och timjan, till det ett ljust surdegsbröd.

Sen är det dags att välja dryck, de har ett bra utbud av både vin och öl. Ett tips är att låta personalen rekommendera vad du ska dricka till för den optimala smakupplevelsen. Självklart finns alkoholfritt.

Schysta priser är det också, maten kostar mellan 59-139 kr. En ostbricka med tillbehör ligger på 120 kr.

Gamla Amsterdam är det perfekta dejtingstället! Passar även för häng med vänner i ett mindre sällskap.

Här kan du läsa mer om Gamla Amsterdam http://www.gamla-amsterdam.se/

Adress: Hornsgatan 39A
Öppet: tis-tors 11-20, fre-lör 11-21

DSCF1844

DSCF1893

DSCF1903

DSCF1944

LOADING..