Mathias Dahlgren har öppnat en vegetarisk restaurang

I måndags öppnade stjärnkocken Mathias Dahlgren upp sin nya restaurang Rutabaga på Grand Hotel i Stockholm. En helt vegetarisk restaurang (lakto-ovo).

Maten var superb! Vi åt 7 olika rätter från menyn. Innan maten fick vi in ett fantastiskt bröd med en ost som bara smälte i munnen. Inte nog med det, vi fick också in söta kanderade cashewnötter. Bara här var jag nöjd.

Allt vi åt var gott, men här är några favoriter:
– friterad jordärtskocka med gräddfil och pepparrot
– tryffelrätten med kokt Andean Sunrise och rå äggula
– Rårivna morötter, asiatisk style
– Kokosglass med dulce de leche och lingon

Middagen avslutades med en överraskning – en chokladkaka med honung och bipollen. Drömgott!

Rätterna serveras som mellanrätter och är till för att delas. Rekommenderat är 3-4 rätter/person för att bli mätt (125-295 kr). Ett tips är att börja med några och sen fylla på om det behövs. Med brödet och nötterna man får innan blir man ganska mätt.

Rutabaga ligger bredvid Mathias Dahlgrens andra restaurang Matbaren. Snygg och avskalad inredning med skön atmosfär.

Öppet kvällar måndag-lördag för middag, drinkar eller både och.  mdghs.se/rutabaga

IMG_1925
IMG_1938
IMG_1940
IMG_1941
IMG_1949

IMG_1952

LOADING..