Magisk weekend på Rånäs Slott

Förra helgen var jag på Rånäs Slott, wow vilket ställe! Vackrare plats så nära Stockholm får man leta efter. Hit kommer weekendgäster som vill njuta av en skön helg i en vacker miljö. Rånäs Slott är ett prisbelönt ställe både för slottshotellet och för sitt spa.

Här erbjuds afternoon tea i salongen, kalla drinkar i baren och femrätters slottsmiddag i den vackra matsalen och frukostbuffé på morgonen. Maten som serveras anpassa efter vad som är i säsong och råvarorna som används kommer från lokala producenter såsom; Väddö Gårdsmejeri, Löfsta Gårdsmejeri, Musko Rökeri, Roslagskött och Fogdö lax. Maten var fantastisk och jag kommer lätt åka tillbaka bara för den goda matens skull.

På slottet finns ett ljus- och energirum, tre spa-pooler på bryggan och en sjöbastu. Allt det får du tillgång till om du stannar över på slottet. Vi hängde i poolen till midnatt under bar himmel, skönt sätt att avsluta en trevlig kväll. Men du behöver inte sova över på slottet, det funkar också bra att åka hit över dagen. Kom hit på morgonen och ät frukostbuffé eller femrätters på kvällen. Det är även ett bra ställe för bröllopsfest och konferens.

Till Rånäs Slott tar du dig enkelt med bil från Stockholm, räkna med att det tar en timme. Du kan också ta direktbuss från Tekniska Högskolan, vilket tar 1 h och 20 min.

Mest känd är kanske Rånäs Brännvin med recept från 1800-talet, som säljs på Systembolaget. Nu lanserar de även en champagne som går att beställa på systemet. Champagnen är gjord på druvan Chardonnay och har en gul färg med små bubblor, så god!

Jag kan varmt rekommendera alla som vill komma bort från storstadspulsen en stund att åka hit. http://www.ranasslott.se/

DSCF5215

DSCF5240

DSCF5320

DSCF5365

DSCF5407

DSCF5437

DSCF5478

DSCF5524

DSCF5526

LOADING..