Italienskt på La Vecchia Signora

En av stans bästa italienska restauranger hittar du på Åsögatan 163 på Södermalm. La Vecchia Signora drar gäster från alla delar av stan och varje gång jag frågar någon om bästa italienaren så hamnar det här stället alltid i toppen.

För några veckor sen var jag på en härlig presslunch för lansering av två nya viner – Terre Barbera d´Asti DOCG 2016 och Moscato d´Asti DOCG, från Gianni Doglia. Två goda och prisvärda flaskor vin som precis har släppts på Systembolaget.

Till varmrätten serverades vi det röda Terre Barbera d´Asti DOCG 2016. Ett mycket prisvärt vin för 79 kr som positionerar sig som Systembolagets billigaste Barbera d´Asti. Passar perfekt till köttbullar i tomatsås, pizza, ossu bucco men även den svenska klassiska varianten av köttbullar med gräddsås och lingon.

Till desserten blev det Moscato d´Asti DOCG, ett sött vin med 5 % alkohol som passar perfekt till efterrätter med bär av alla slag. Ett härligt vin att bryta av med under en middag! Priset ligger på 99 kr och finns i ordinarie sortimentet.

fullsizeoutput_2034
fullsizeoutput_1faf
fullsizeoutput_1fa9

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..