Hit går du för en ekologisk helg i Stockholm

En kompis från Göteborg efterfrågade tips på ekologiska ställen inför en helg i Stockholm. Jag satte ihop en guide som kan vara kul att dela.

Vi har många bra ekologiska ställen, bäst är utbudet för lunch och fika. Middag- och frukostställen är lite knepigare. Men kan man tulla lite på det ekologiska är utbudet riktigt bra! Råvaror i säsong hittar du på flera ställen.

FREDAG

Börja helgen med en middag och fotoutställning på Fotografiska på Södermalm. Här äter du mat med vacker utsikt över Stockholm, signerat den kända kocken Paul Svensson. Här är det fokus på vegetariskt, men kött finns som tillval för den som vill ha.

Vill du fortsätta vidare till en bar kan jag tipsa om Urban Deli vid Nytorget eller Bar Hommage vid Mariatorget. Urban Deli för en livlig stämning med New York-känsla, och Bar Hommage för skön vibe i en vacker gammal brandstation.

LÖRDAG

Frukost på Sally Voltaire & Systrar på plan 2 på Åhléns City (öppnar vid kl. 10). Perfekt om du vill kolla lite shopping efteråt.

Lunch på söderpärlan Kalf & Hansen vid Mariatorget. På menyn finns frikadeller (kött, fisk och veg) med säsongens växtbaserade tillbehör. Frikadellerna får du på bröd, i en tunnbrödsrulle eller med sallad enbart. Priset ligger runt en hundralapp.

Promenera vidare till Hornstull för en fika på Sthlm Raw. Här hittar du stans kanske godaste fika! Allt vegan och fritt från raffinerat socker och gluten.

Middag senare på kvällen på Gro eller Woodstockholm. Här är det fokus på rätter med råvaror i säsong. Kanske inte 100 % ekologiskt, men 100 % bra! Två mycket populära ställen, så boka i tid!

Fortsätt vidare till vincaféet Tyge & Sessil vid Stureplan. Underbart och mysigt ställe med fokus på naturviner. Här kan ni gå loss på fantastiska viner från småskaliga producenter.

SÖNDAG

Söndagar öppnar många ställen sent eller har stängt. Men kan du tänka dig att äta lite som inte är ekologiskt rekommenderar jag Pom & Flora eller Broms Karlaplan. Två av stans bästa frukostställen.

Lunch ute på Rosendals Trädgårdskafé på Djurgården. Urmysigt ställe att promenera till en vacker vårdag.

Fika sen på något av Kolonis caféer. Här finns massa nyttig och god fika.

 

Vill du shoppa ekologiska råvaror hem ska du spana in Paradiset i city eller på södermalm. Rena drömmen för den som älskar matbutiker med schyssta råvaror.

17200410_10158367251105504_1117823185_o

LOADING..