Ett av Stockholms coolaste OCH bästa ställen

För någon vecka sedan åt jag middag på Restaurang Växthuset på Södermalm, vilket ställe! Helt klart en ny favorit.

Restaurangen ligger inne på Södermalms kändaste uteställe Trädgården / Under Bron (under Skanstullsbron). Du går in till restaurangen från Hammarby Slussväg, där det är lite dolt skyltat med Växthuset och entré. När jag stod utanför och insåg att jag hade kommit rätt fick jag en känsla av Villa Villekulla i Berlin – lekfullt, lite rått och trendigt på samma gång.

Påväg in till restaurangen passerar man en del av nattklubben, känslan är mörk och lite öde. Sen kommer man in i restaurangen och då känns det plötsligt som att befinna sig hemma hos någon. Underbar kontrast som gjorde mitt intryck positivt direkt, för Stockholm har inte så många coola ställen som det här.
Lokalen är uppdelad i olika rum, det är snyggt och avskalat med en varm känsla. En unik miljö med fokus på mat, konst och musik.

Hela menyn är växtbaserad, så helt vegetarisk och vegansk. I mångas öron låter det tråkigt, men nej! Maten var fantastisk!
De har några förrätter, varmrätter och efterrätter att välja mellan. Vi beställde in lite olika och delade på och jag skulle rekommendera att göra samma för att få smaka på så många rätter som möjligt.
När det kommer till dryck är det ekologiskt och naturviner i fokus. Ett tips är att börja med en ”Cognac cocktail”, perfekt start innan middagen.

Min vegetariska bloggkompis Jävligtgott har pratat mycket om Emil som är kökschef på Växthuset, och nu förstår jag varför. Hans kärlek till den växtbaserade maten känns i varje tugga. En del av råvarorna till maten är han ute och plockar själv, vilket också känns ganska unikt.

Sist men inte minst vill jag tipsa om deras julbord och brunch. Nästa brunch är lördagen den 4:e nov och passar perfekt för dig som vill ha en brunch med fokus på mat, dryck OCH musik.

Julbordet kommer vara uppbyggt på växtrikets enorma utbud, tillagade med traditonella tillagningsmetoder som inläggningar, torkningar och syrningar. Menyn serveras likt en bordsbuffé, och kommer med drycker som är hantverksmässigt producerade, med fokus både på naturviner och alkoholfria kombinationer.

fullsizeoutput_156e
fullsizeoutput_156f
fullsizeoutput_1570
fullsizeoutput_1571
fullsizeoutput_1573
fullsizeoutput_1574
fullsizeoutput_1575

 

LOADING..