I torsdags bjöd Niklas Ekstedt in till en middag på hans restaurang Ekstedt. Niklas hade tagit dit kocken Lennox Hastie som stod för kvällens meny.

Lennox Hastie driver restaurangen Firedoor i Australien och är en av världens bästa på att laga mat över öppen eld. Innan Firedoor var han på den kända restaurangen Etxebarri i Spanien.

Vilken middag! Under kvällen åt vi 8 olika rätter, alla var en unik smakupplevelse. Bäst av allt var en köttbit som Lennox hade tagit med från Australien. Köttet var marinerat i njurfett och hade hängt i 268 dagar, godaste jag har ätit på länge.

Skriv upp Firedoor på besökslistan om du ska till Sydney, och Ekstedt när du vill äta en lyxig middag i Stockholm ekstedt.nu.

Här är några bilder från kvällen.

img_1511
img_1571
img_1589

Helgrillad piggvar

img_1499

img_1454

img_1552
img_1532

img_1463


img_1611

Mätt och glad mellan Niklas och Lennox.

LOADING..