Champagneprovning Gamla Stan

Jag har glädjen att få vara ambassadör för Greatdays, som har massa roliga upplevelser man kan göra tillsammans eller ge bort i present. Under året kommer jag testa några av deras upplevelser kopplade till mat och dryck.

Förra veckan var jag och en kompis på en fantastisk champagneprovning i Gamla Stan. Det var så intressant, kul och framförallt gott! Per som höll i kursen var grym, två timmar flög iväg.

Under provningen gick vi igenom allt man kan tänka sig om Champagne – vad det är, framställning, skillnaden mellan olika bubbel, vad som passar till osv.
Efter genomgången gjorde vi ett blindtest, där vi testade 4 olika bubbel i olika prisklasser. Vi luktade, gissade smaker, kollade på färgen och testade med ost till. Som en dröm, ost och bubbel kan vara bland det godaste jag vet.

Jag kan verkligen rekommendera alla som är intresserade av dryck att gå en provning, det är så kul att ha lite koll på vad som är vad och vad man gillar.

Provningen kan du läsa mer om och boka här https://www.greatdays.se/mat-och-dryck/champagneprovning-for-tva, priset ligger på 1 095 kr för två, eller 595 kr för en.

Jag, sommelier Per (urkorkat.nu) och favoritbubblet, Brut Nature.

IMG_7119

Flaskorna som var med i blindtestet, utom den längst till höger. Den flaskan var med för sabrering, som det går att se i toppen av flaskan.

IMG_7111

Blindtestet! Min favorit var en flaska Brut Nature, fantastiskt frisk, gott och lättdrucket. Passade så bra med cream cheese.

IMG_7092

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..