Sådant här ska man nog inte skriva om på sin blogg

Med risk för att det inte kommer att gå att få bord här i framtiden så delar jag ändå med mig av den här pärlan. Minh mat är jättegod!

Jag älskar vietnamesisk mat, och har saknat en riktigt bra vietnamesisk restaurang i Stockholm. I fredagskväll besökte vi Minh mat på Odengatan. Minh Du Alneng är en prisbelönt kokboksförfattarinna som har öppnat vietnamesisk bistro med det fyndiga namnet Minh mat. Vällagade moderna och klassiska rätter från det vietnamesiska köket samt ett rikt utbud på bra streetfood. Humana priser, familjär stämning och fantastiska smaker, precis som jag vill ha det när jag går på krogen.

FullSizeRender kopia 3
Älskade deras Mi hoành thánh, (hoành thánh betyder svälja moln på vietnamesiska). Den bestod av små lätta dumplings fyllda med fläsk och räkfärs i en buljong med äggnudlar, färska örter, färsk svamp, vårlök, friterad fläsksvål och bräserat fläsk.
FullSizeRender kopia 5
Men även deras olika rullar och knyten och smörstekta grodlår smakade fantastiskt. Här tänker jag bli stammis medan jag drömmer mig tillbaka till Saigon som jag besökte för snart ett år sedan.
hanoi2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..