10 x Vinbarer du inte får missa i Stockholm

 5b7c17648be73 5b7c17648bedastockholms basta vinbarer.jpg

På jakt efter mysiga vinbarer med spännande viner i Stockholm? Då har du kommit helt rätt. Under de senaste åren har ett stort antal nya fina vinbarer öppnat upp och här kommer en guide över mina favoriter som alla är väl värda ett besök. Främst opretentiösa men charmiga hak som har stor passion och gedigna kunskaper för vin:

Folii
De erkända sommeliererna Béatrice Becher och Jonas Sandberg driver den mysiga och populära vinbaren Folii på Erstagatan, Södermalm. Ett enormt utbud av spännande viner med över 300 på glas och alltid goda små rätter.

Vina

Tyge & Sessil
Spännande naturviner från hela världen. Niklsas Ekstedts vincafé adderar mycket stämning till Brahegatan, Östermalm. Den charmiga interiören gör sig väldigt bra med vinerna från de små och udda producenterna. Maten som serveras är enkel och god men det är framförallt för vinerna och stämningen som jag går hit.

 

Babette
Vinbar och restaurang med framförallt schyst pizza. Känns som en avslappnad kvarterskrog men inom väggarna ryms otroligt mycket nörderi. Allt är noga utvalt med den enda grundfilosofin att allt ska vara gott. Du hittar snarare strama och eleganta viner än sockerstinna zinfandelviner och många blir nog överaskade över den gedigna vinlistan på detta tillsynes ganska enkla hak.

 

Combo Vinbaren
Nyöppnat av gänget bakom Bistro Süd och PA & Co i en liten lokal mittemot Stadsbiblioteket. Här finns viner på glas från 85 kr och champagne från 115 kr. På matsedeln hittar man charktallrik, råbiff och tod man pla.

Grus Grus

Burgundy
Mysig vinbar i Gamla stan som ligger i anslutning till Djuret, Flickan, Tweed och Pubologi. Daniel Crespi har skapat en liten institution för mat- och vinnördar samt andra livsnjutare som gillar att komma bort från Gamla stans turistträngsel. Stor vinkällare och alltid prisvärda alternativ på glas. En annan kul grej som du inte får missa är att restaurangen som oftast gästspelas av andra älskvärda krögare på onsdagkvällar mellan 23-01. Då serveras en ”nattmacka” för 100 spänn influerad av kvällens gästkock.

 19 Glas
Påstår inte bara att de var Stockholms första vinbar utan också att de ”kanske” har flest viner på glas i hela världen. Och visst är listan lååång, med glasviner från 89 kr. Kunnig personal och bra mat bidrar till helhetsupplevelsen. Anordnar också ”Winemakers Dinner” där vinproducenter presenterar sina drycker.

Gaston

The Winery Hotel
Den läckert industriromantiska byggnaden vid Järva Krog inrymmer såväl hotell som restaurang och vinfabrik. I vinoteket kan gästen själv fylla på sitt glas från vinomaterna och därmed få chansen att prova många olika sorter.

 

LOADING..