Cacio e Pepe med Gruyère AOP

gruyere-cacio-e-pepe-petter-backlund

I samarbete med Switzerland Cheese Marketing Nordics har jag gjort en twist på den odödliga klassikern Cacio e Pepe fast med härlig Gruyère AOP. Denna krämiga spaghetti-rätt med ost, svartpeppar och smör är både snabb och väldigt god. Tänk på att svartpepparen ska vara grov och nymald. Det är viktigt.

Mer om Gruyère AOP

Gruyère är en Schweizisk opastöriserad mellanhård ost med en fin balans mellan sälta och sötma. Den aningen fruktiga och nötiga smaken gör den till en väldigt bra matost där du vill få fram karaktär utan att överspela de andra råvarorna. Mjölken som används till Gruyère får endast komma från kor som utfodrats med gräs, hö och fastlagda tilläggsfoder och alltså inte ensilage. För att kallas Gruyère AOP måste produktionen ligga inom den franska delen av Schweiz (Romandiet) utom Valais och Genève samt så får avståndet mellan ysteri och mjölkproducent vara högst 20 km. Dessa bestämmelser tillsammans med noggranna kvalitetskontroller gör att du kan förvänta dig en riktigt god och smakrik ost som alltid håller måttet.

Läs mer här 

SCM_Logo_Text_URL_INT

gruyere-cacio-petter-backlund-allt-om-mat

Cacio e Pepe med Gruyère AOP

Ingredienser (4 personer)

300 g spaghetti
3 tsk svartpeppar (viktigt att den är nymalen)
35 g smör
2 dl finriven Gruyère AOP
Salt

Tillredning

Koka upp vatten och salta vattnet.

Häll i pastan och koka den al dente. Viktigt att du inte kokar den för länge då den sedan ska koka klart i stekpannan.

Smält smöret i en stekpanna och fräs den grovhackade/nymalda svartpepparen på mellanhög värme.

Häll i 2 dl av pastavattnet i stekpannan.

Sila av spaghettin och spara 2 dl av vattnet om du skulle behöva späda ut blandningen. Häll sedan över spaghettin i stekpannan och låt koka ihop någon minut.

Lägg i den rivna Gruyère AOP, ta från värmen och rör till en krämig pasta. Späd ev med mer pastavatten om det behövs.

Smaka av med flingsalt.

Servera direkt med grovmalen svartpeppar och fint riven Gruyère AOP.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..