Vi närmar oss Midsommar!

Kära vänner!

Nu går vi in i Midsommarveckan med allt vad det innebär. Vi vill ha prästkragar, blåklint, sill, vackert väder och jordgubbstårta!

Små personliga blomsterarrangemang som signalerar Svensk sommar

Midsommar

Dessutom fyller min älskade son William 21 år idag.

När William fyllde 2 år råkade 20 juni infalla just på Midsommarafton och han uppfattade det som att hela Sverige firade honom. Lite gulligt…

Hur som helst så står väl många av oss nu och planerar menyn. Då kan jag presentera en ”måstesill”!

Min krämiga Västerbottenssill går inte av för hackor och älskas av alla!

Receptet finner ni här.

Min skaldjurssill är ett annat hett tips!

skaldjurssill

Med denna goda sill vann jag ett fantastiskt fint pris, folkets röst!

Receptet finns här.

Men nu vill jag också ge er ett förslag till en sillunch!

Matjessill, rödbetor, pepparrot, kapris, färskpotatis, en ostbit, dill, gräslök och massor av smör!

Matjessill

Så gott!

Men något som är minst lika gott, om inte ännu godare är min frukostmacka med grovt, nybakat bröd från Bergs konditori och pålägget, leverpastej och smörgåsgurka som jag numera alltid tar efter morgondoppet!

Bergs konditori, Monika Ahlberg, Smörgås

Och till er som vågar skippa jordgubbstårtan kommer min underbara smulpaj med jordgubbar och rabarber! Ett säkert kort jag lovar!

Monika Ahlberg, Jordgubbar, smulpaj

Receptet finns här.

LOADING..