Laxpudding på varmrökt lax!

Kvällens middag var mer än god!

Några rester av varmrökt lax blev plötsligt till en delikatess i en klassisk pudding!

 

8-10 potatisar

400-500 g varmrökt lax

1 stor röd lök

50 g smör

2 ägg

2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

salt och nymalen svartpeppar

Dill

50 g smör

Koka potatisen i 10-15 minuter. Skär den sedan i 3 mm tjocka skivor.

Skiva löken tunt och fräs den gyllene i smöret.

Smörj en ugnsfast form. Fördela potatisskivor, lax och lökskivor i 2 lager.

Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Krydda och häll över. Klicka ut resten av smöret. Lite dill hade inte skadat men det hade jag inte hemma!

Stek i ugn i 200° varm ugn i ca 40 minuter.

Servera med extra skirat smör och sallad. Mums!

LOADING..