Kyckling med ingefära!

Dagens underbart goda middag!

Tagen ur min egen bok…Sidan 40!

Gör den bara!

Det här är vad jag vill kalla en kycklingsoppgryta!

Men det ordet tycker ingen redaktör om så därför heter den numera kycklingsoppa med ingefära!

KYCKLINGSOPPA MED INGEFÄRA

Jag är mycket förtjust i färsk ingefära. I den här soppan med kyckling och ris är ingefäran verkligen en fullträff. Konsistensen på soppan ska vara likt en Tom Kha Gai, mer som en buljong. Riset kommer att suga upp den goda skyn!

Ca 600 g kycklingfilé

1 röd lök

3 morötter

Smör till grytan

5 dl vatten

2 1/2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

2 tärningar hönsbuljong eller 3 msk fond

1 bit färsk ingefära (5–7 cm)

3 tsk ketjap manis eller annan soja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING OCH GARNERING

Jasminris

Grovt hackad persilja

Gott bröd

Koka riset enligt anvisning på paketet.

Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna eller fonden och morotsstavarna. Skala och riv ner ingefäran. Låt koka upp.

Sänk värmen och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan småputtra i ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.

Garnera soppan med hackad persilja och servera den rykande het med jasminris och ett gott bröd.

  1. Härligt Ulrika!
    Sara!
    Bara att testa!
    /Monika

  2. Låter gott, ett av recepten ur boken jag inte testat än :)

  3. Detta har blivit vår storfavorit ur boken. Så enkelt men såååå himla gott. Tack för inspirationen!!

Comments are closed.

LOADING..