Tigerkaka, krämigare och godare än någonsin förr!

Igår gjorde jag ett litet experiment med tigerkaka.

Jag älskar tigerkaka!

Tänk att få det bästa av både choklad och vanilj och nu ville jag få till en riktigt krämig variant…

Jag smälte smör och mörk choklad…

Blandade med ägg, socker och mjöl, och ja, lite bakpulver också.

Hällde ut smeten i en bra och vacker form.

Rörde ihop färskost, ägg, socker och en dutt mjöl till fyllningen.

Klickade ut härligheten ovanpå chokladsmeten och krattade runt med en gaffel

Swich in i ugnen!

Och en dryg halvtimme senare har jag denna krämiga och underbart goda Tigerkaka!

Stjälper upp…

Känner mig nöjd men det är ingenting mot hur jag känner mig när jag smakat. Jisses, så god den blev!

Underbart krämig och god!

Denna måste ni göra!

KRÄMIG TIGERKAKA

4 ägg

2 dl strösocker

300 g mörk chocklad, gärna 70%

200 g smör

3  1/2 dl vetemjöl

1/2 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

FYLLNING:

300 g färskost, tex Philadelphia

1 dl strösocker

2 ägg

2 msk vetemjöl

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smör och choklad till en jämn smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

Tillsätt chokladsmeten och mjölblandningen till äggsmeten.

Häll ut smeten i en smord och bröad form.

Blanda samman färskost, socker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.

Klicka ut ovanpå chokladsmeten.

Kratta runt med en gaffel.

Grädda kakan på 175° i ca 35-40 minuter. Låt svalna under bakduk. Stjälp upp, skär i bitar och njut!

  1. Karin!
    Det går utmärkt!
    /Monika

  2. Karin skriver:

    Hej Monika!
    Tror du det funkar bra att frysa in denna kaka? Skulle gärna bjuda på den till helgens kalas, om det går bra att förbereda i göd tid…

  3. Biggan!
    Det finns liknande hos Bagaren och Kocken på nätet!
    /Monika

  4. Sofia!
    Så tråkigt att den inte blev bra! Min blev ju supergod! Vad som kan ha gått fel är ju svårt att svara på, tyvärr!
    /monika

  5. Sofia skriver:

    Nu har jag gjort denna kaka. Fy sjutton. Dina recept som brukar bara så bra! Den var nästan rinnande efter 35 min. 55 min senare och den höll ihop. Men de äggiga färskostfläckarna i kombo med den då rätt torra chokladen… Hu. Och jag som sett fram emot en härlig kaka till lördagsfilmen.

Comments are closed.

LOADING..