Citronkaka, saftig och god!

Blev lite baksugen av det ruskiga vädret!

Vad kan passa bättre en sådan här dag än en riktigt god och saftig citronkaka? Den här kakan är lite som kladdkaka i konsistensen men inte med smak av choklad utan med en underbar smak av citron.

Servera citronkakan med en stor kopp te och en klick lättvispad grädde, mums!

CITRONKAKA

175 g smör

3 dl strösocker

2 ägg

1 citron, skal och saft

2 dl vetemjöl

Smält smöret och låt det svalna något.

Blanda ner socker, ägg, citronskal och citronsaft. Rör till sist ner mjölet.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm.

Grädda kakan på 180° i ca 30-35 minuter.

Pudra gärna över lite florsocker. Skär upp och servera med lättvispad grädde.

  1. Jag har inte prövat citronkakan ännu men dina andra bakverk är underbara speciell din smulpaj med rabarber o jordgubbar åhh så god den är.

  2. Jätte god kaka ett friskare syrligare alternativ för kladdkaka snabbt att göra sånt gillar jag Tack för receptet

  3. Eli skriver:

    Vilken jättegod kaka det blev, jag hade dock skal och juice från en lime också

  4. Annika skriver:

    Hej!

    Hur många personer räcker pajen till?

    Vänligen
    Annika

  5. Nix!
    /monika

Comments are closed.

LOADING..