Nybakat och Nyhetsmorgon!

Mmmm, nu doftar det ljuvligt i mitt kök vill jag lova!

Tog just ut en nybakad kardemummakaka ur ugnen. Hoppas ni känner dofter!

 

Plöjer igenom min första bok, Rosendalsboken…..

Och missa inte Nyhetsmorgon imorgon bitti. Då är jag där och lagar mina supergoda torskbollar ur min nya bok ”Monikas Vardagsmat”!

KARDEMUMMAKAKA

200 g smör

2 1/2 dl strösocker

3 ägg

Ca 4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk nystött kardemumma

Drygt 1 dl vispgrädde

Rör smör och socker vitt och poröst.

Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda bakpulver, kardemumma och vetemjölet. Tillsätt till äggblandningen omväxlande med vispgrädden.

Klicka ut smeten i en smord och bröad kransform. Släta inte till ytan, kakan blir vackrare om den får vara ojämn.

Grädda i 175° i ca 40 minuter. Låt den gärna stå kvar i avstängd ugn i några minuter.

 

 

  1. karen skriver:

    Jäklar vilken god kardemummakaka det blev-tusen tack igen för ett bra recept!Nu blir det lite jogging så att det inte sätter sig där bak så att säga.Ha det gött!

  2. Elin maria!
    Fyndigt!
    Och tack för komplimangen!
    /monika

  3. JA, DET ÄR SANT.
    DU ÄR KUNNIG, AVSLAPPNING BLIR DET DÅ & DU KAN BJUDA PÅ DIG, ALLT SER ENKELT UT. DET ÄR KONST PÅ EN BRA HÖG NIVÅ.
    SHINING. ATT DESSUTOM MÖTA GUDFADERN PÅ ” MORGONSAMLINGEN ” VAR JU OCKSÅ TREVLIGT. TACK FÖR DEN LJUVA & GOA TITTEN.

  4. Tack söta Mrs G!
    /Monika

Comments are closed.

LOADING..