Krämig kyckling med jordnötssmak och svalkande men het gurksallad!

Igår kastades jag snabbt in i vardagsbestyren vad det gäller att jobba, skjutsa barn, göra läxor, tvätta, laga mat….

och allt på en gång!!!

Eftersom jag tagit fel på tiden för när fotbollsträningen skulle sluta blev det sen middag. Så sen att jag blev tvungen att frångå mina principer om att inte äta framför tv´n!

För vem vill missa Mästerkocken?

På något sätt tycker jag att programmet jobbat upp sig! Nu är det ju nästan lika spännande som idol!

Så 20 minuter senare satt vi där framför tv´n och glufsade i oss världens godaste kyckling! Smakrik och het och nästan syndigt krämig sås tack vare sina 5 matskedar jordnötssmör i såsen!

Tillbehöret krävde både sin svalka och hetta!

Det fick bli en fräsch gurksallad smaksatt med chili!

Ni kommer inte att bli besvikna!

Trevlig fredagskväll!

KYCKLINGGRYTA MED NÖTSMAK OCH GURKSALLAD

Spännande kycklinggryta med rik nötsmak. Styrkan på grytan och gurksalladen styrs av mängden chili.

1 röd chilifrukt, tex spansk peppar

3 cm färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

1/2 knippa persilja

1 dl vatten

Ca 600 g kycklingfilé

2 msk oliv- eller rapsolja

5 msk jordnötssmör

3 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

2 dl matlagningsyoghurt

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:

1 gurka

1/2 knippe persilja

1/2 purjolök

2 msk vit balsamvinäger + 5 msk olivolja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Jasminris

Koka riset enligt anvisningen.

Dela och kärna ur chilifrukten.  Skär bort 1/4 och spar till gurksalladen.

Grovhacka resten. Skala och grovriv ingefäran. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa ihop grovhackad chili, grovriven ingefära, grovhackad vitlök med halva knippet persilja och vatten till en tjock pasta.

Skär kycklingen i bitar. Hetta upp en gryta eller panna med hög kant. Stek kycklingen i 2 minuter. Rör ner chilismeten och stek ytterligare i 1 minut.

Tillsätt jordnötssmöret, vattnet, buljongtärningen och yoghurten. Låt såsen koka upp . Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 10 minuter.

Skala och skär gurkan i bitar. Grovhacka 1/2 knippe persilja, finstrimla purjolöken och den sparade chilifrukten och blanda hälften med gurkan.

Vispa ihop vit balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över gurkan.

Garnera grytan med resten av chilin och servera med riset och gurksalladen.

  1. Millan skriver:

    Ciao bella och bellos!

    Tkb, han tror att jag punsch ska dricka
    Näh, utav det får jag bara hicka

    Att rimma är ju icke lätt
    vissa kan ju detta som en plätt

    men Gud vá jag är GLAD i hågen att ”gammelgäddan m CO ÄR TILLBAKA
    Kanska jag ska bjuda Er ngn gång på en KAKA HIHI
    Kram från Millan!

  2. TKB skriver:

    Biggan – härligt!!
    Den gamla goda gäddan…”Treo on the rock” är faktiskt välkommen även här..

  3. ..Biggan har ”återuppstått” ,.. då är det bara Millan kvar i ”inräkningen” ! Gammelgäddan !!

  4. tog nog ut sig i.o.m gårdagens ”euforismer” ( kanske en Treo on the rocks) är att rekommendera som återställare ? (Talar enbart av egen erfarenhet ). God vecka önskar Den gamla gäddan

  5. Biggan skriver:

    Tack TKB för ditt mentala stöd, allt gick finemang och blev uppskattat.
    Vi smorde kråset till långt in på nattkröken…
    Kläm

Comments are closed.

LOADING..