Jag vann folkets röst!

Det finaste priset!

Lite nervöst var det allt när vi stod där uppradade framför våra skapelser!

Jag vet inte vad det är med mig, men jag vill alltid vinna!

Och det gjorde jag idag, med besked!

Folkets kärlek gick till mig!

Så tusen, tusen, tusen tack till alla er som röstade på min Skaldjurssill!

Hoppas nu att ni vinner riktigt fina priser ur prisskörden!

Som om inte detta var nog fick jag också Mannerströms bästa utlåtande! (Blev väldigt glad för han har påpekat under åren att det gläder honom att jag inte bär en kockrock!)

Vad sägs om:

-En genialisk kombination och idé! Den här kommer att bli en riktig kioskvältare!

Sedan viskade han i mitt öra:

-Jag har hört att du har en Västerbottensill, kan du skicka receptet!

Ändå utsåg han Alexandra som ”sin” vinnare…..

Men så har hon också kockrock såklart……;)!

Och hennes Basilikasill var god! Grattis till dig Alexandra!

Receptet på skaldjurssillen kommer här!

SKALDJURSSILL

En krämig och god sill med smak av både räkor och rom!

2 askar 5-minuterssill

1 burk räkor i saltlag, ca 180 g

1 röd lök

1 dl fint hackad dill

1/2 dl fint hackad gräslök

3 msk majonnäs

1 burk créme fraiche

100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom

Låt sill och räkor rinna av väl. Dela sillen i sneda bitar och grovhacka.

Finhacka lök, dill och gräslök. Lägg i en skål.

Rör ihop majonnäs och créme fraiche, blanda ner. Vänd till sist ner romen men spar lite till garnering.

Smaka av med nymalen svartpeppar och låt stå kallt fram till servering. Garnera med lite rom och servera!

Och här kommer Västerbottensillen till Mannerström och alla er andra också förstås!

VÄSTERBOTTENSSILL

Krämig och god med den bästa tänkbara kombinationen, Västerbottenost och sill!

1 burk 5-minuterssill, 420 g

1 dl majonnäs

1 dl matlagningsyoghurt

1 1/2 dl vällagrad riven västerbottenost

1 vitlöksklyfta, pressad

1 msk dijonsenap

1 nypa cayennepeppar

Salt och nymortlad rosépeppar eller nymalen svartpeppar

Låt sillen rinna av noga i ett durkslag. Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymortlad rosépeppar eller nymalen svartpeppar.

Låt stå minst en timme innan den avnjutes.

Fina Louise som vann Mästerkocken hade ju gjort den svåraste sillen.

En klar sill med hjortron och stjärnanis. Det är väldans svårt att vinna med en klar sill när den klassiska inlagda sillen är så himla god!

Men vi var alla glada och nöjda!

Och nu ska det firas!

  1. Wille!
    Kanske lite sent,men dock….
    Ja, 2,5dl är rätt. Vill du ha det lösare, ta då bara 1 pkt sill.
    /Monika

  2. Wille skriver:

    Ska det verkligen bara vara 2,5dl creme fraiche i skaldjurssillen tyckte den blev lite kompakt? Men den kanske ska vara så? Tyckte din såg lösare ut på bilden än min. Smaken var det iallafall inget fel på! :)

    mvh Wille

  3. Tack alla ni!
    Och kul Mrs G! hoppas det ska smaka!
    /Monika

  4. Vad kul! Grattis! Jag ska också testa. Trevlig helg!

Comments are closed.

LOADING..