Tävla om bästa klappen före jul i år igen!

Nu kör vi en favorit i repris från förra året då hela 265 personer ville vinna ”Monikas jul”!

Ska vi slå det nu?

Vill du ha inspiration till baket, minglet, köttbullarna, spjällen, pastejen, sillarna, grönsakerna, godiset, resterna, de ätbara klapparna och mycket, mycket mer?

Då är detta tävlingen för dig!

I ”Monikas Jul” finns alla recept som behövs för en riktigt God Jul!

Jag lottar ut 3 signerade exemplar!

En i varje färg!

En röd, en svart, en vit!

Skriv en liten kommentar här om ett julminne.

Det kan vara vad som helst! Ditt godaste, roligaste, härligaste eller eländigaste julminne!

Eller något annat ”juligt och kuligt”!

”Gilla”  sedan gärna min facebooksida!

Tävlingen pågår fram till och med söndag klockan 24.00!

Lycka till!

 1. Lena skriver:

  Kommer ihåg att mamma och pappa berättade om mitt tjat om en radiostyrt polisbil. Jag öppnade paketet och i den låg polisbilen MEN jag gick genast ut i hallen och hämtade pappas ytterskor för att han skulle byta polisbilen! Den hade ju en sladd…..vilket den inte skulle ha….

 2. lillan skriver:

  Julen 1976 skulle ”mannen i mitt liv” koka julskinka för första gången. Jag jobbade.
  Jag såg fram emot att ”doppa i grytan”. Kommer hem och frågar var buljongen är! – Den har jag hällt bort, sa mannen i mitt liv! Jag behövde inte säga något, han såg på mig, att jag kanske inte ville ha honom i mitt liv i fortsättningen.
  Besvikelsen var enorm! (vi hade inte pratat om dopp, jag utgick ifrån att han också tänkte dopp)
  Tack vare att mannen är handlingskraftig så ringde han runt till vänner och lyckades få ”doppbuljong”. Kvällen var räddad och ”mannen i mitt liv” blev kvar. Han fick dessutom ansvar för för kokningen av skinkan och doppet dan före dan.

 3. Annelie!
  Bra historia men tyvärr en dag försent….
  Och tack själv!
  /Monika

 4. Annelie skriver:

  Det är min härliga svärmor som står för historien och det var en riktigt kall jul för en 7-8 år sedan. Vi var samlade, min mans syskon med respektive hemma hos svärmor och svärfar. Då vi var många ville svärmor göra någonting enkelt men ändå mättande och lite festligt och bestämde sig för att slå till med tjälknöl till lunchen. Hon hade fått ett recept berättat för sig av en vännina och tände på idén att tjälknölen ”gjorde sig själv” i ugnen under natten. På morgonen plockar hon ut en stor- degig -grå – och väldigt sladdrig klump ur ugnen. Hon ondgjorde sig över den stackars vänninan att hon kunde rekommendera något som såg så otäckt ut. Då började vi andra intressera oss för receptet och när hon kommer till gradantalet på ugnen bröt vi fullkommligt ihop av skratt – 30 grader!!!!! Hon hade helt enkelt missuppfattat hur varmt det skulle vara i ugnen och det blev till att slänga den hemska klumpen. Denna historia har fått en liten ny twist som vi använder på sommaren när det är riktigt hetta – ”det är så varmt att man till och med kan göra en tjälknöl!!! Min svärmor skrattar som tur är gott åt detta och skulle nog uppskatta att en kokbok med RIKTIGA recept. Tack för dina fina recept!

 5. Sappe skriver:

  Min syster glömde mors hemgjorda brunkål i frysen, så vi fick åka genom hela Malmö för att hämta den och snabbtina den (detta var innan mikro-tiden!). INGEN märkte något – vare sig att vi var borta eller att den var nytinad!!

Comments are closed.

LOADING..