Underbar dessert, Choklad- och Hallonpaj!

När man är sugen på något riktigt gott men inte  vet på vad!

Ja, då är denna paj perfekt!

Foto: Ann Lindberg

CHOKLAD- OCH HALLONPAJ

Riktigt god hallonpaj, söt och fin med ett krispigt chokladtäcke

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg
FYLLNING:
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad
TILL SERVERING:
Lättvispad grädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.

Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.

Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.

Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.

Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.

Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i fyra minuter tills chokladen smält. Servera med lättvispad grädde.

  1. Härligt Dragica!
    /monika

  2. Det här är en av de godaste pajerna jag någonsin ätit!

  3. Anna!
    Lycka till:)!
    /Monika

  4. Åh, den här lät god. Måste väl utesluta chokladen för vår lilla laktosintoleranta dotter men kombon hallon och kokos lät himmelsk!
    Tack, den ska bakas till helgen!

  5. Bendel!
    Ja, den måste du baka:)!
    /Monika

Comments are closed.

LOADING..