Grönt är skönt!

Gröna såser som lockar brukar ju vara pesto och min basilikasås! Men nu, Kära vänner, kommer här en ny att älska!

Kanske inte fullt så älskvärd som basilikasåsen (det är ju svårt;)!) men fräsch, enkel och god!

En ärtpesto!

Lätt som en plätt att få till!

Rör sedan bara ner den vackra gröna röran i nykokt pasta och riv över bitar av mozzarella. Några skivor bacon smakar gott därtill!

PASTA MED ÄRTPESTO OCH BACON

En försvenskad variant av Italienarnas pasta med pesto och parmaskinka!

400-500 g pasta

400 g frysta gröna ärtor

2-3 vitlöksklyftor

1 dl fint riven parmesanost

Ca 1 dl olivolja

2 morötter

1 paket bacon, 140 g

2 mozzarellaostar

100 g babyspenat

Koka pastan enligt anvisning. Skala och skär moroten i tunna stavar. Tillsätt till pastan när tre minuter återstår.

Koka ärtorna enligt anvisning. Mixa 3 dl av ärtorna med vitlöken, parmesanosten och olivoljan, lite i taget och till lagom konsistens.

Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper.

Häll av pastan och blanda den med ärtpeston i en stor skål. Tillsätt de hela ärtorna och mozzarella ostarna rivna i bitar. Vänd ner spenatbladen.

Garnera med baconskivorna och servera!

  1. Charlotte!
    Det kommer att bli supergott! Lycka till och Glad påsk!
    /monika

  2. Jag testar basilikasåsen! (Är lite trött på de färdiga med så mycket konstigheter i!) Det blir perfekt o fräscht! Tack!

  3. Mrs G!
    Det måste du, absolut!
    /monika

  4. Charlotte!
    Åh, men soja, fisksås teriyakisås och ve och fasa den färdiga woksåsen! Men sedan går basiikasåsen hem även här såklart!
    /monika

Comments are closed.

LOADING..