VAR DET INTE LITE VÅR….

… i luften i går minsann?

Här på Djurgården kryllade det av människor som ville ut och lufta sig!

Beata och Julia ställde upp ett bord mitt i promenadstråket, tog allt mitt kaffe och den nybakta Drömtårtan och fick ihop en hel månadspeng var på en knapp timme av fikasugna promenerare!

DRÖMTÅRTA

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

Knappt 1 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

SMÖRKRÄM

150 g smör

3 1/2 dl florsocker

2 äggulor

1 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt potatismjöl, kakao och bakpulver.

Bred ut smeten på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på 200° i ca 15 minuter.

Pudra kakan med strösocker och vänd upp den på en plåt med bakplåtspapper, låt svalna.

Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggulor, florsocker och vaniljsocker. Rör kraftigt till en luftig smet. Bred smeten på den avsvalnade kakan och rulla ihop från långsidan genom att ”dra” i pappret.

Förvara i kyl eller frys den lätt. Skär i tjocka skivor och njut! (Kakan kan bakas flera dagar i förväg frysas och med fördel serveras kall)

William fortsatte på vintertemat och tillbringade hela dagen i skidbacken och Rakel gick på bio!

När vi sedan äntligen var samlade för söndagsmiddag tycktes det som att alla hade glömt att äta! Hungern var enorm och det fick bli en rejäl middag!

En gammal trotjänare,Rigatoni med lammfärssås och fetaost…

RIGATONI MED LAMMFÄRSSÅS OCH FETAOST

En god rätt med köttfärssås på lammfärs och toppad med fetaost.

1 stor röd lök

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja till stekning

500 g lammfärs

Flingsalt och nymalen svartpeppar

3 kvistar rosmarin, repade och fint hackade

1 tsk fänkålsfrön

1 tetra krossade tomater, 500 g

1 tärning hönsbuljong eller en skvätt fond

400 g rigatoni pasta

TILL SERVERING

100 g fetaost

1 påse rucolasallad

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i olivolja i en panna på inte alltför hög värme.

Tillsätt lammfärs, hackad rosmarin, fänkål, flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om och låt steka ca 5 minuter eller tills färsen är genomstekt.

Häll på tomaterna och buljongtärningen. Låt småkoka i ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisning. Häll av och häll upp den i en skål. Häll över lammfärssåsen, smula över fetaosten och servera med rucolasalladen.

  1. millan skriver:

    Sory jag läste fel……men måste säga att jag skulle vara STOLT själv som Mor och min dotter bakade och fixade…….vem vet förra året sålde hon saft här utanför huset för 1Kr/mugg ;-)!

  2. Helena!
    Ja Usch! Idag är det riktigt läskigt! Lycka till med baket!
    /monika

  3. Jag fick ett väldigt plötsligt sug att göra rulltårta nu :)

    Våren dröjer alldeles för länge, jag skulle vilja dra något riktigt gammalt över mig tills vi är där. Idag blåser det halv storm, snöar blask på tvären och är allmänt äckligt. Isch!

  4. Erik!
    Här finns massor av pastarecept för dig!
    Doris!
    Huuu, full storm låter inte så mysigt! Fast då är det gott med drömtårta förstås;)!
    /Monika

  5. Doris skriver:

    …här i Göteborg har vi full storm just nu! Mums gott med drömrulltårta ska bli natten nu!

Comments are closed.

LOADING..