CHICKEN TIKKA MASALA MED RAITA OCH GULT RIS!

Jag har hamnat i en period av att söka nya smaker och kryddor även i vardagsrätterna och då passar denna ruskigt goda, lättlagade och snabba kycklingrätt in som handen i handsken!

Den bara måste ni testa!

Jag serverar den med vackert gyllene ris och den svalkande såsen raita!

CHICKEN TIKKA MASALA

Kryddig och god indisk rätt som jag serverar med vackert gult, kaneldoftande ris och yoghurtsåsen Raita

4 kycklingfiléer, ca 600 g

3 salladslökar

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1 bit färsk ingefära, ca 3 cm

2 tsk garam masala

2 1/2 dl matlagningsgrädde

3 msk tomatpuré

Smör till stekning

TILL SERVERING:

Jasminris

1 tsk Gurkmeja

1 kanelstång

RAITA

1/2 stor gurka

1 burk matyoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 kruka färsk mynta eller 1 tsk torkad mynta

Flingsalt och nymalen svartpeppar

1 tsk flytande honung

Börja med Raitan. Riv gurkan och grovhacka myntan. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med flingsalt, nymalen svartpeppar och lite honung.

Koka riset enligt anvisning fast med gurkmeja och kanelstång.

Dela kycklingfiléerna på mitten. Hacka salladslöken och vitlöken. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skala och riv ingefäran.

Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen lätt i några minuter på varje sida.

Tillsätt grönsakerna och kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut.

Häll på grädde och tomatpuré. Låt puttra ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklingen med det vackra riset och den svalkande raitan!

  1. Åse skriver:

    ELIN MARIA ! Förhoppningsvis mår du bättre nu , ,,och,…, kan se ”framtiden an ” och associera till mat och dryck (fotografiskt) på ett mera ”kulinariskt” sätt ,. ( faktum är att för mig blev din ”beskrivning” litet väl ”magstark”) , men hur som hlelst,…, trevlig helg !!!!

  2. TKB!
    Att jag inte tänkte på den rubriken! Chicken Tikka masala med rajtan-tajtan!;)
    Åse!
    Jag vet…..fastnade i nätet 3 ggr i höstas!
    Elin maria!
    Åh så hemskt! Din stackare! Men du måste lova ändå att prova detta när ”bilden” försvunnit och vätskeersättningen är slut! Kram på dig!
    /monika

  3. FÖRLÅT EV. OFINHET MONIKA, MEN JAG NÄMNER DET BARA EN GÅNG I A F. DEN UNDERBARA SÅSENS FÄRG, PÅMINDE MIG JUST NU OM EN SISTLIDEN NATT, NÄR JAG HADE 37 KRÄKATTACKER, SVÄLLDE UPP I ÖGONLOCKEN & UNDER DEM & INTE FICK EN ENDASTE BLUND I ÖGONEN. JA, ÖGONEN SVÄMMADE ÖVER & JAG TYCKTE ” SKJORTAN VA´TRÅNG ”TRODDE NÄSTAN INTE, ATT JAG SKULLE KLARA DEN NATTENS MORGONDAG. MEN SÅ BLEV DET. BLÄ ! 3 VECKOR SEN SENASTE INFEKTION. JAG HAR LEVT PÅ VÄTSKEERSÄTTNING. SÅ TACK LÄKARE, SYSTER &
    ”MORGONÄNGLAR ”! ÅSSÅ BLOGGEN FÖRSTÅS ! TUR ATT NI ALLA FINNS DÄR.

  4. TKB skriver:

    Åse
    ..frissan får mer och klippa nästa månad – du får ”mer valuta för pengarna”….bara ”rulla långsamt” mellan skyltarna..;)

  5. Åse skriver:

    TKB . Tack för tipsen vad gäller ”spis” ,det ”köper” jag , (även om ”husbemanningen” tvekar).. , vad gäller hastigheten så är polisen dessvärre ”svårflörtad” följer skyltarna. stenhårt ,.. så där ”rök” besöket hos ”frissan” den här månaden !!!

Comments are closed.

LOADING..