INTE SÅ PJÅKIGT!

Nej då, riktigt, riktigt gott till och med!

En köttfärslimpa (jag vet, namnet låter inte så gott!) fylld med mozzarella och rucola gick hem som bara den hos både stora och små!

Ordningen är återställd!

Här fyller jag den! (Plastfilm är nödvändigt för att få till rätta formen!)

Och här är Rakels! (Hon tål inte ägg så hon får en egen burgare i pannan…)

Och här är vår!

Och här kommer receptet!

KÖTTFÄRSLIMPA MED MOZZARELLA

Riktigt gott! Och barnen gillar när osten ser ut som tuggummi!

1/2 dl ströbröd

1 1/2 dl mjölk

450 -500 g nötfärs

2 små finhackade schalottenlökar

1 ägg

Flingsalt och nymalen svartpeppar

1-2 mozzarella ostar

1/2 ask ruccolasallad, ca 25 g

Olivolja

SÅS:

Skyn + vatten

1 msk kalvfond

1-2 dl matlagningsgrädde

TILL SERVERING:

Jasminris

Rucolasallad

Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt färs, flingsalt, peppar, lök och ägg. Blanda väl.

Rulla ut plastfolie på arbetsbänken. Bred ut färsen i en platta. Riv mozzarellan i småbitar och lägg som en sträng i mitten. Hacka och lägg rucolan ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plasten! (Dra i långsidan och se till att det blir en väl packad rulltårta)

Lägg över i en ugnsfast form penslad med olivolja. Droppa över lite olivolja och sätt in i ugn på 225° i ca 30-40 minuter.

Koka riset enligt anvisning.

Vispa ur skyn som bildats i formen i en stekpanna. Späd med vatten (ca 1-2 dl) fond och till sist grädden. Koka upp och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll såsen i formen med köttfärsslimpan och servera med det nykokta riset och rucolasallad.

  1. Elisabeth!
    Bra tips från Anna, ren havre eller så gör du som jag brukar göra med Rakel och ägg, jag tar helt enkelt bara bort ägget i hennes
    Maria!
    Det gör den!
    Anna!
    Tack för hjälpen!
    Karin!
    Javisst låter det gott!
    /monika

  2. Karin skriver:

    ja köttfärsgömma vilket passande ord :-)
    det låter ju desssutom spännande ;-)

  3. Anna skriver:

    Elisabeth, jag är själv glutenintolerant o jag brukar ta ren havre, det funkar jättebra. Annars är ju kall kokt potatis, eller Pofiber andra alternativ. Lycka till!

  4. Maria skriver:

    Yes, denna köttfärsgömma hoppas jag kommer i matkassen! Låter supegott!

  5. Hej Monika!
    En fråga: Vad kan man ta istället för ströbröd i limpan och köttbullarna? Har en i familjen som inte tål gluten.
    Tack för en bra blogg, förresten!

Comments are closed.

LOADING..