140 BITAR "U"….

Eftersom det måste bli rejäla satser nu när ”U” ska bjudas på både  här och där så ska ni få ett recept på en rejäl sats ”U”, (visserligen är detta bara en av åtta för mig!)

Och för er oinvigda så är ”U” den underbara wienernougaten som den som provat inte kan vara utan!

140 bitar ”U” under arbete…

IMG_0089

WIENERNOUGAT

Ca 140 bitar

400 g flagad mandel

1 kg nougat

600 g mörk choklad

Rosta den flagade mandeln i en stekpanna på inte alltför hög värme.

Bryt nougaten i bitar och hacka den mörka chokladen. Smält i ett vattenbad.

Blanda ner mandeln och häll upp i en långpanna (plåt med hög kant) klädd med bakplåtspapper.

Ställ in i kyl. Låt stelna och skär sedan i 140 bitar!

‘Detta är en perfekt ”gåbortpresent”, julklapp eller present till dig själv, vad du vill!

Jag garanterar att ingen kommer att bli missnöjd!

Det kommer ingen att bli idag heller, på maten som jag ska laga ur min matkasse i dagens Förkväll!

En supergod förenklad pepparstek med gräddsås, svamp och ugnsråstekt potatis, missa inte, missa inte!

  1. monika skriver:

    Grytsnack!
    Twitter känns (än så länge) för anonymt för mig, jag håller mig till min familj på bloggen….
    /Monika

  2. 140 bitar – låtter som om det är Twitterkakor…!

  3. Gunilla skriver:

    Monika !
    Ser ”underbart” gott ut!
    Hälsning från min mamma att hon gärna vill ha receptet på Kasslern som du gjorde häromkvällen på förkväll, hon tyckte den såg ”underbart god ut” och jag instämmer.
    Hälsningar Gunilla

  4. monika skriver:

    Malin!
    Bättre lycka nästa gång!
    Elin Maria!
    Åh, tack:)!
    Lena Pe!
    Jag använder mörk blockchoklad, Fazer.
    L8!
    Ingen kommer att bli besviken! Och det bästa sättet att avgöra om fikonet är lagom färskt är att klämma lite lätt på det, det ska vara ”lagom” mjukt!
    /monika

Comments are closed.

LOADING..