DAGS IGEN FÖR MATBLOGGPRISET!

Och juryn har nu tagit ut sina favoriter!

Jag (eller vi!) tillhör inte juryns lyckliga favoriter, ,,,(har aldrig gjort!)

Men sympatiskt nog har de lämnat dörren lite på glänt för ”folkets röst”!

Man kan, förutom att rösta på någon av deras tio utvalda och redan nominerade,  alltså rösta på en egen favorit….

Så mitt hopp står till er;)!

Och röstar gör ni  här!

Men nu piggar vi upp oss med gårdagens krämiga renskavspasta med delikatesser som såväl kantareller som lingon som Västerbottenost! Mums!

P9290002

PASTA MED RENSKAV OCH SVAMP

Renskav är gott och nyttigt. Idag hamnar den i min krämiga pasta med svamp.

500 g pasta gärna bandbasta, tagliatelli

2 röda lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

2 paket renskav, a 240 g

200 g blandad svamp, till exempel trattkantareller, trumpetsvamp, skogschampinjoner eller kantareller

2 dl créme fraiche + 1-2 dl vatten

1 msk dijonsenap

1 msk soja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

1 ask späd bladspenat, ca 50 g

TILL SERVERING

2 dl riven västerbottenost

Rårörda lingon

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Skala och finhacka röd- och vitlök. Hetta upp smöret i en panna och fräs renskaven. Tillsätt svampen och löken och fräs ytterligare någon minut. Rör ner créme fraiche och späd med vattnet till önskad konsistens, blanda väl. Smaka av med senap, soja, flingsalt och nymalen svartpeppar. Vänd ner spenaten.

Servera den nykokta pasta med renskavs- och svampsåsen, riven västerbottenost och rårörda lingon.

Och missa inte den goda laxen med savoykål idag i Förkväll!

  1. monika skriver:

    Inger och Sofia!
    Härligt!Tack, tack!
    /monika

  2. Sofia skriver:

    Så nu har jag röstat!

  3. inger skriver:

    Håller med Monica S…när fantasin tryter här hemma – och det gör den ganska ofta! , så tar jag hjälp av dina goda och dessutom oftast lättlagade recept! Självklart har jag röstat på dig. I morgon ska jag testa dina laxburgare!
    Lycka till!!!

  4. monika skriver:

    Åh Monica S!
    Där är du ju! Har undrat var du blev av men nu fick jag svar:)….och tack!
    /monika

Comments are closed.

LOADING..