SOL, SILL, GRILL OCH SÖTA BARN!

Vädret kunde inta varit bättre än det vi hade igår på Midsommarafton! Vi dansade i strålande sol!

P6250016

Och mös på filten…

P6250024

Och här är kvällens yngsta deltagare, Isak, min allra finaste lille Gudson!

P6250019

Och här är kvällen äldsta deltagare på väg för att bevista Brännbollsmatchen!

P6250030

Och det fanns de i min ålder också ….Micke till exempel…

P6250033

Till sist ett recept på en riktigt god Potatissallad till grillat!

1 kg färskpotatis

5 rödbetor

1 knippe sparris

1 kruka basilika

2 färska lökar

1/2 dl vit balsamvinäger

2 1/2 dl olivolja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Koka potatisen och rödbetorna. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och halvera dem. Dela sparrisen på mitten och koka den i 1 minut. Skiva lökarna. Blanda samman allt på ett stort, vackert fat tillsammans med basilikabladen.

Vispa ihop dressingen och häll den över medan allt fortfarande är varmt.

En potatissallad som är vacker som en dag och kanske det bästa, lika god varm som ljummen som kall!

Nu ska jag snart ta resterna av vår vackra potatis från igår och gå ner till E-M och äta den med varmrökt lax och gräslökssås!

  1. monika skriver:

    Bigge!
    Härligt!
    /Monika

  2. Bigge skriver:

    Oj så mycket beröm ”mina” sillar fick. TACK!

  3. TKB skriver:

    Agneta
    Surströmming en gång om året och med ”mye” mandelpotatis tillsammans med det gottiga du skriver om..en upplevelse absolut;)
    Susanne
    …då kvarstår bara frågan om vad kan blir prinsessor?

  4. monika skriver:

    Agneta!
    Du har så rätt, allt fortsätter tack och lov! Och lycka till med surströmmingen, det har jag ännu inte lyckats lära mig! Din fråga/undran förstår jag inte..
    Susanne!
    Ja det har vi ju bevis på;)!
    /monika

  5. TKB!
    Grodor kan bli prinsar! I sämre fall får man nöja sig med herrar!

Comments are closed.

LOADING..