SELMA SPA OCH GOD ÄLGFÄRS!

Hemma igen efter mitt besök i Sunne och på Sillegården.

Det var en riktigt trevlig dag för att inte säga natt! Jag fick nämligen på på smått fantastiska Selma spa!

Kika bara in entrén! Och under glasgolvet ligger poolen…

IMG_7531

Och Sillegården var ett förtjusande ställe med flera hus innehållandes restaurang, butik och kök beläget väldigt vackert vid vattnet….Väl värt ett besök!

IMG_7535

Och här är ”min” Muurikka!

IMG_7538

En gigantisk stekhäll där jag skulle woka älgfärs! Och det blev väldigt gott! Vi gjorde tunnbröd fyllda med älgfärs, sallad och en getostsås, mums!

Det gick till och med så bra att älgfärsen tog slut och vi fick uppfinna en ny rätt! Och med lite hjälp i form av nötfärs från lanthandeln gjorde jag en ny wok på älg och nöt som blev riktigt god! Jag blandade helt enkelt ner nyrökt strimlad älgstek i nötfärs och vips fick allt en härlig viltsmak!

IMG_7540

ÄLGFÄRSWOK I TUNNBRÖD

400 g älgfärs

2 msk tomatpuré

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, fint hackade

2 msk chilisås

1 nypa cayennepeppar

Flingsalt, nymalen svartpeppar

Smör till stekning

GETOSTSÅS

150 g getost

2 dl créme fraiche

Några kvistar basilika

TILL SERVERING

tunnbröd

Strimlad sallad

Tomater

Lökskivor

Hetta upp smöret i en panna och fräs färsen. Tillsätt löken och låt fräsa ytterligare några minuter. Ta eventuellt i mer smör och det känns torrt.

Tillsätt Tomatpuré, chilisås och kryddor. Låt puttra i några minuter. Smaka av med flingsalt ocvh nymalen svartpeppar.

Rör ihop getost och créme fraiche. Om såsen vispas ihop med elvisp så får den en fluffig och fin konsistens. Finhacka basilikan och blanda ner den. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Breda ut sallad på ett tunnbröd, sedan tomater, därefter getostsås och toppa med lökringar. Vik ihop och servera!

 1. TKB skriver:

  Monika
  Så klart..och det är tålamod!

 2. monika skriver:

  TKB!
  Jag ”håller ut” hela tiden;)!
  Mia!
  Åh, detta är inte min starka sida tyvärr. Vi äter ju mest surdegsbröd men det hjälper ju inte hela vägen förstås. Men jag har just mejlat dig en godhjärtad människas mejladress Anna. Så kontakta henne vet jag! Det är ju detta som är så härligt med min blogg, här utbyter vi saker helt enkelt!
  Helene!
  Du borde åka dit!
  Anna!
  Helt underbart och jag SKA skaffa mig en muurikka! Och tack för engagemang om glutenfria bröd. Mia har nu fått din mejladress!
  Cecilia!Tyvärr fanns ingen tid för en endaste lite behandling! Inte ens en simtur! Men jag kommer tillbaka! Och tusen tack för receptet, det kommer glädja många!
  /Monika

 3. Hej Monika!
  Vad härligt det ser ut med matlaging över ”öppen wok” och att blanda de två färssorterna, gott!
  Hoppas att du fick din egen tid och kunde njuta på Selmas SPA, det är du värd!
  Hej Mia! Jag kan bara hjälpa dig med ett glutefritt knäckebröd som jag fått av min svägerska, hennes dotter är gluten intolerant och detta knäcke är superenkelt och vi äter det allihop i familjen. Du kan varier det genom att strö på salt eller parmensan ellr ngt annat gott.

  Kristinas knäckebröd
  Sätt ugnen på 150 grader

  2 dl majsmjöl
  1 dl solroskärnor
  1 dl sesamfrön
  ½ dl olivolja
  ½ tsk salt
  2½ dl varmt vatten
  Rör ihop allt, det blir en lös ”deg”
  Häll ut din smeten på en plåt med bakplåtspapper
  Smaksätt med lite flingsalt eller riven parmesanost eller annat gott som du vill ha på
  In i ugnen ca 60 – 75 min – det ska vara knaprigt när du tar ut det.
  Lycka till!

  Själv bakar jag detta minst 2 gg per vecka, det går åt som kex hos oss!
  Kram alla
  Cissi

 4. Anna skriver:

  Mia! Nu såg jag din kommentar, tråkigt att du har drabbats av glutenintolerans. Jag har själv levt med det i 24 år nu och jag har bra recept på bröd men inget jag kan skriva här, det blir ju för långt!
  Om det går att förmedla mailadresser så får du, Monika, mer än gärna ge Mia min adress så ska jag försöka hjälpa till med det jag kan för det är inte lätt i början! Tips på en bra bakbok är ”Bakglädje – baka utan gluten och mjölk” som jag har köpt via Svenska celiakiförbundet.

 5. Anna skriver:

  Måste säga att muurikkan klär dig ;-) Ett underbart sätt att laga mat, eller hur! Ser härligt ut!

Comments are closed.

LOADING..