GOD MÜSLI TILL SÖNDAGENS FRUKOST!

Susanne J efterfrågade en god müsli och här kommer min bästa müsli! Kanske lite snävt att hinna fixa ihop till dagens frukost……

MIN MÛSLI

Ingen frukost utan müsli! Den här är min egen blandning, krispig och god. Jag gör en sats lite då och då och förvarar den i en lufttät burk med lock.

6 dl havregryn

4 dl rågflingor

2 dl solrosfrökärnor.

2 dl linfrö

2 dl sesamfrö

1-2 dl russin

3 dl solmogna strödadlar

1-2 dl torkade bananskivor

Rosta havregryn, rågflingor, solrosfrökärnor och sesamfrön i omgångar i en stekpanna eller i ugn på 175° i 10-15 minuter. Rör om då och då.

Blanda allt, klart!

Ät med vaniljyoghurt och färska bär…..

 1. monika skriver:

  bk!
  Tack för tips! Alltid välkommet!
  /monika

 2. bk skriver:

  Saltå russin – sk ekorussin – är egentligen sultanrussin. Brukar göra en variant med 0,5 dl rörsocker, men även 2 dl vatten och 2 msk rapsolja som kramas i det torra innan rostning. Gör muslin lite ”bitigare”.

 3. TKB skriver:

  Biggan
  Det handlar om som sagt stil och Monika har det;)

 4. monika skriver:

  L8!
  Ingen fara med reklamen:) och strödadlar är även gott i bröd! Och Aktionsgruppen mot russinbröd! Ha, ha,,undrar om inte det är flest män i den!?
  Lena Pe!
  Ha, ha…;)
  /monika

 5. L8 skriver:

  Maken kom väl helt enkelt på att det fanns gott bröd med russin i. Mitt till exempel:) Kanske var någon traumatisk barndomsupplevelse han hade med sig… Nu äter han i varje fall allt jag bakar – med eller utan russin – med förtjusning.

Comments are closed.

LOADING..