EN KÄRLEKSMÅLTID!

Det första jag tänker på när det kommer till en kärleksmåltid är hummer, champagne, pilgrimsmussla, smultron,,,ja, ni vet!

Men här kommer en krämig fricassé som visserligen inte innehåller hummer, (om ni inte väljer att garnera med en!) men pilgrimsmussla och den går garanterat hem på söndag;)!

FRIKASSÉ PÅ LAX OCH PILGRIMSMUSSLA

En festlig rätt för två par på Alla Hjärtans Dag!

500 g laxfilé, utan skinn och ben

3 msk smör

Flingsalt och nymalen svartpeppar

6 stora pilgrimsmusslor

1/2 dl torr sherry

1 msk hummerfond, koncentrerad

2 1/2 dl vispgrädde

2 1/2 dl mjölk

12 sockerärtor

Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Stek i 1 msk smör ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 min per sida. Krydda med salt. Halvera dem.

Koka sherry och fond ca 2 min. Tillsätt grädden och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i mjölken och låt koka ca 5 minuter.

Skär sockerärterna på längden i tunna strimlor. Fräs dem hastigt i 1 msk smör.

Lägg lax och musslor i såsen och koka ca 2 min. Strö över sockerärterna och servera med rött, svart eller vitt ris.

  1. monika skriver:

    TKB!
    Du hittar någon…det känner jag på mig!
    /Monika

  2. TKB skriver:

    Monika
    Ingen hittills…och andra sidan är det länge till morgondagens middag;)

  3. I will……:-)
    Eva

  4. Monika skriver:

    TKB!
    I bet You will find someone…..;)!
    Syster Eva!
    Mums vad gott allt låter och pussa på Stefan och gratulera från mig;)!
    /Monika

  5. Hej Monika. Igår fredag och Stefans födelsedag blev det svensk hummer med för första, men absolut inte sista gången din fantastiska basililasås och Tattingerbubbel till förrätt, och Ossobuco med Spaniens svar på Amarone, ett vin från Priorat till varmrätt. Rätt ok fredag-efter jobbet-middag tyckte våra gäster som fick receptet på din sås med sig hem. Tack och kram Eva

Comments are closed.

LOADING..