HAR NI HAFT MÖTEN MED MÄNNISKOR I ERA VUXNA LIV…

…som ni undrar varför ni inte haft tidigare? I så fall förstår jag precis vad ni menar för igår hade jag ett sådant fantastiskt möte och är glad för det!

Annat att glädjas åt är att Martina delar med sig av sin Stifado och Alexander föreslår en fänkålsrisotto.

Tusen tack, men jag passar väl också på att säga då att jag inte provlagat recepten och lämnar således inga garantier på resultatet;)!

MARTINAS STIFADO
600 g högrev
15 st schalottenlökar
olivolja
salt och peppar
nejlika (1 tsk mald eller 3 st nejlikor)
1 burk krossade tomater
4 dl rött vin
1 st köttbuljongtärning
4 st lagerblad
1 msk mjöl
3-4 st vitlöksklyftor

Skär köttet i bitar ca 2×2 cm. Skala schalottenlökarna och dela dom om dom är stora. Bryn kött och lök i olivolja i en gryta, salta och peppra. Pudra över mjöl, tillsätt nejlika, lagerblad, köttbuljong, pressade vitlöksklyftor, krossade tomater, rött vin och låt koka upp. Koka sedan på svag värme 2½ timma. Låt stå över natten och servera dagen därpå med ris eller potatis.

ALEXANDERS FÄNKÅLSRISOTTO

Hacka lite lök och fänkål, samt koka upp 1.5 liter vatten med höns och grönsaks buljong.
Fräs fänkål och lök i en kastrull med olja

Tillsätt drygt 2 dl vin och låt koka upp
Häll i 4 dl avorioris och koka bort vinet på svag värme.
Tillsätt sedan 1.5 dl buljongvatten var 5-10 minut under omrörning. (Detta tar en bra stund) ända tills kastrullen med buljong är tom.
Efter det, i med 1 DL parmesanost

Stek lite gottigotti från havet och ät! :)

 1. monika skriver:

  Alexander!
  Du hade blivit ”skräppost” så därför har jag inte sett dig förrän nu…men såklart jag lägger upp det här även om jag måste råda dig till att bli tydligare i dina receptbeskrivningar och Chalottenlök heter inte Charlotte! ;)!
  /Monika

 2. monika skriver:

  Så tycker jag också Helena!
  Doris!
  Vi håller tummarna såklart!
  /monika

 3. Doris skriver:

  Idag sökte jag ett nytt arbete! Håll tummarna att jag får det, tycker jag är värd det! Nu gör jag kreolsk gryta som jag ska ta med mig till alla hungriga i Sälen! Ja det är klart ni får hänga med! Må så gott och så hörs vi senare?

 4. åhå, långkok. Det är grejer det! Det låter hur gott som helst.
  Att möta nya människor som man klickar med och de som får en att må gott är underbart. Det är inte ofta det händer men när det händer kan man leva på det riktigt länge. Jag slås ofta över hur många vänliga och rara det finns, jag blir glad av personer som tar kontakt i ica-kön. För många år sen tyckte jag det var jobbigt men nu uppskattar jag det, MYCKET! Kommunicera mer, ta hand om varandra. :)

 5. monika skriver:

  Bra Martina!
  Millan!
  En dag ska ni få veta allt!
  Doris!
  Ha det så bra i Sälen och hoppas vi får följa med;)!
  Anna!
  Åh, tack! Vore superkul om du provade med vildsvin och lät oss få veta resultatet!
  /Monika

Comments are closed.

LOADING..