PÅ BEGÄRAN!

Kommer här ett riktigt härligt recept på en god risotto med kräftstjärtar. Den kräver inga tillbehör och blir en fin kärleksfull måltid på söndag då det är ”Alla Hjärtans Dag”!

KRÄFTSTJÄRTSRISOTTO

Festlig risotto med kräftstjärtar för två personer.

3 dl avorioris

1 röd lök

1 vitlöksklyfta

1 liter hönsbuljong

25 g smör

2 msk olivolja av god kvalitét

1-2 dl vitt torrt vin

75 g sockerärtor

Salt och peppar

150 g kräftstjärtar

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

2 msk hackade svarta oliver utan kärna

2 msk hackade marinerade soltorkade tomater

1/2 – 1 dl riven parmesanost

TILL GARNERING

Grovt hackad persilja

Skölj riset under rinnande kallt vatten i ett durkslag. Finhacka löken och koka upp buljongen.

Smält hälften av smöret tillsammans med olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt den hackade löken och pressa ner vitlöken. Låt fräsa tills det blir mjukt. Tillsätt resten av smöret och rör ner riset.

Häll ner 4 dl av den kokheta buljongen. Ge det hela ett uppkok och låt alltsammans koka under omrörning tills all vätska kokat in. Tillsätt ytterligare 4 dl buljong och koka under omrörning tills vätskan återigen kokat bort. Fortsätt på detta vis tills ingenting av buljongen återstår. Häll då till sist ner vinet och låt det koka in. det brukar ta ungefär 25 minuter allt som allt. Tillsätt sockerärtorna då 5 minuter återstår. Det är fint att dela dem snett på mitten. Salta och peppra.

Hetta upp olivoljan i en panna. Fräs kräftstjärtarna i några minuter. Pressa ner vitlöken.

Tag risottogrytan från värmen och rör ner de frästa kräftstjärtarna, oliver, tomater och parmesanost. Garnera med grovt hackad persilja.

  1. Monika skriver:

    Emm!
    Lycka till och välkommen tillbaka:)!
    /monika

  2. Emm skriver:

    Hejhej!
    Har inte kikat in här på ett tag men så idag… Le voila så hittar man vad man skall laga till idag lördag innan bion.
    Tack för tipset! Spännande&Gott blir det:-)

  3. monika skriver:

    Millan!
    :)
    Karin!
    Åh, tack! Och det är ju själva kommunikationen med er som är det roliga!
    /Monika

  4. Karin skriver:

    TACK fina Monika för receptet. Jag tycker så mycket om denna blogg eftersom du kommunicerar med läsarna. Hoppas du och din familj får en trevlig alla hjärtans dag.

  5. millan skriver:

    Tack Monika, gulli-dej ;-) <3

Comments are closed.

LOADING..