HJÄLP HAITI!

Nu när helvetet på jorden fått ett nytt ansikte i form av den fruktansvärda katastrofen på Haiti måste vi hjälpa till! Vi kan inte gå här uppe i norr med gott samvete utan att göra det!

Och hjälper gör vi genom att skänka en slant, liten eller stor och det kan du göra här, här och här.

Lite absurt känns det då att jag just idag ska bege mig till Östermalmshallen och alla läckerheter där för att filma en snutt……

 1. monika skriver:

  Susanne!
  Riktigt bra skrivet och väl formulerat! Tack!
  /Monika

 2. Anna skriver:

  Susanne!
  Där fick du till det bra, tycker jag! Väl skrivet!

 3. TKB skriver:

  Susanne
  Mitt i spikhuvudet:)

 4. Under natten har ett tillägg till gårdagens ”debatt” vuxit fram, nämligen att det är ganska anmärkningsvärt att att någon kan anse sig ha rätt att uttrycka sig så, rent ut sagt oförskämt, som Nina gjorde. Att hon själv å ena sidan skall åka till Haiti och hjälpa på plats (vilket uppenbarligen gör Nina till en bättre människa) medan Monika skickar pengar (eftersom alla varken kan eller vill åka till Haiti och hjälpa på plats) och därefter gör ett jobb i Östermalmshallarna, gör då detta per automatik Monika till en sämre människa? Och för detta borde hon alltså skämmas..!? Förlorar Östermalmshallarna sin rätt till existens för att Haitis folk lider? Och alla som har råd att handla där också? Är de också sämre människor? Hur mycket pengar de än har skänkt? Är det bara de fattigas bidrag som räknas? Är en 50-lapp från ett ensamstående vårdbiträde mer värd än 5000:- från en välbärgad direktör? Är han en sämre människa för att han har det gott ställt? Svarar man ja på ovanstående frågor tillhör man tveklöst ”proletärsnobbarna” – och Gud bevare oss från dem!

 5. monika skriver:

  Susanne, Biggan, Tkbb!
  Tack!
  Och till dig Nina!
  Tja….hoppas verkligen att du är ”rätt människa” att åka till Haiti och vara den som hjälper till! Ingen skulle vara gladare än jag! Lycka till!
  /Monika

Comments are closed.

LOADING..